Column van de Dag / Fotoclub De Fotostropers

Foto: Arno van Zon

Iedere twee weken verzorgt het Beverwijkse Centrum voor Fotografie ISOO.nu een column in Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl. Vandaag is het woord aan Marijke van Straalen, die het heeft over fotoclub De Fotostropers.

Fotoclub De Fotostropers (Door: Marijke van Straalen)

ISOO.nu is natuurlijk in de regio bekend als fotografiecentrum waar altijd een hoop te beleven valt op zaterdagmiddag en maandagavond, maar wat veel mensen niet weten is dat ISOO.nu ook de thuisbasis is van fotoclub De Fotostropers.

Een gezellige club van 9 enthousiaste amateurfotografen die 9x per jaar samenkomen voor de clubavond in het gebouw aan het Stationsplein in Beverwijk. Vaste onderdelen van de avond zijn het bespreken van  foto’s, die naar aanleiding van een thema zijn gemaakt, en het inplannen van foto-uitjes. Hoe de rest van de clubavond verloopt is iedere keer weer een verrassing.

Ik hoor u denken: maar 9x per jaar, dat is niet veel en dat klopt. De Fotostropers stropen graag zo’n 12x per jaar onze prachtige provincie af op zoek naar plekjes om te fotograferen,  gezelligheid; leren van elkaar staat dan hoog in het vaandel. Ook bezoeken ze graag een keer of zes per jaar lezingen en tentoonstellingen van professionele fotografen ter inspiratie. Zoals de lezing van Arno van Zon op maandag 10 april in ISOO.nu, over het verhaal achter de natuurfoto’s die hij maakt. Hoe bereidt hij zich voor, welke apparatuur gebruikt hij; maar natuurlijk ook een avond vol inspirerende foto’s bekijken.

Mocht u zelf nog op zoek zijn naar een gezellige fotoclub,  De Fotostropers hebben nog plek voor twee nieuwe leden. Voor meer info l[email protected]

En wilt u ook de lezing van Arno van Zon bijwonen, reserveer dan nu uw kaartje via [email protected]. Kaartjes kosten in de voorverkoop €  7 en aan de deur € 8 mits niet uitverkocht. Een deel van de opbrengst van deze avond schenkt Arno aan Stichting  Achter de Duinen.

(foto: Arno van Zon)
Cookieinstellingen