112

Politie Beverwijk zoekt getuigen beroving automobilist

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zondagmiddag 17 april rond 17:45 uur is op de Wijkermeerweg een 55-jarige automobilist uit Amsterdam beroofd. Het slachtoffer stond achter in een rij wachtende auto’s voor het verkeerslicht op de kruising Meerlanden-Parallelweg.

Terwijl de automobilist wachtte stapten plotseling twee personen bij hem in de auto, een witte Toyota Prius. Eén van de daders bedreigde hem en dwong hem om verder te rijden en linksaf de Wijkermeerweg op te rijden. Daarna werd de bestuurder gedwongen zijn auto aan de kant te zetten.

Vechtpartij
Het slachtoffer wist zijn auto al slingerend tot stilstand te brengen. Dit was ter hoogte van het kantoor van Nikon. Vervolgens ontstond een vechtpartij in de auto waarbij het slachtoffer hard op zijn hoofd werd geslagen en hij enige tijd buiten bewustzijn raakte. Bij de vechtpartij sneuvelde ook de voorruit van de auto.  De daders gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft de auto van het slachtoffer meegenomen voor sporenonderzoek.

Getuigenoproep
De politie heeft de volgende vragen: Heeft u op de kruising Meerlanden-Parallelweg twee personen in een witte Toyota Prius zien instappen? Of heeft u op de Wijkermeerweg, ter hoogte het Nikon-gebouw, een slingerende auto zien rijden? Of was u rond 17:45 uur getuige van een  vechtpartij in een witte auto. Als u informatie heeft meldt deze dan bij de politie in Beverwijk via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 7000.

Cookieinstellingen