112

Vluchtende jongens op scooter gooien bierflesjes naar politieauto en gaan onderuit

Foto: Politie IJmond

Twee vluchtende jongens op een scooter hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Heemskerk op agressieve wijze geprobeerd achtervolgende agenten af te schudden.

Toen agenten de jongens zonder helm en met bierflesjes in de hand over de Beneluxlaan in Beverwijk zagen racen, gingen ze er achteraan. De jongens hadden geen zin in een confrontatie met de politie, want bij het zien van het stopteken schakelde de bestuurder de verlichting uit en voerde de snelheid op.

Bruggetjes
De politie schakelde daarop de sirene en het zwaailicht in en ging er achteraan. Via het Europaplein reden ze richting de Broekpolder, waar ze aan de politie probeerden te ontkomen door fietsbruggetjes in hun vluchtroute op te nemen. Die strategie bleek waardeloos, want de bruggetjes bleken ook voor de politieauto net breed genoeg.

Daarop probeerden ze het op een andere manier: tijdens de achtervolging door de Broekpolder staken de jongens een middelvinger op naar de agenten en smeten bierflesjes voor de politieauto op de grond kapot. Ook dat bleek niet te helpen: de achtervolging ging door.

Hard onderuit
Uiteindelijk gooiden de jongens hun eigen glazen in, want eenmaal op de rotonde op de Laan van Broekpolder gingen ze hard onderuit. Kort nadat ze hun vlucht te voet hadden voortgezet, hield een motoragent één van de twee jongens aan. Zijn vriend werd kort daarna in de kraag gevat.

Omdat de agenten niet hebben gezien wie er reed, konden zij geen rijbewijs invorderen. Wel hebben de jongens hun verdiende loon gekregen, schrijven de agenten. Zowel de scooter als hun spiksplinternieuwe jassen ter waarde van 200 euro zijn flink beschadigd. De politie heeft de ouders op de hoogte gebracht van het gedrag van hun zoons.

Cookieinstellingen