112

Zorgpremie volgend jaar circa tien euro per maand omhoog

Foto: Pixabay

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie volgend jaar met 9,75 euro naar een bedrag van 137,50 euro per maand, een stijging van 7,6 procent.  Het gaat om de grootste premiestijging ooit bij DSW. De verwachting is dat andere zorgverzekeraars het voorbeeld van DSW zullen volgen.

(bronnen: ANP / Nieuws.nl)

Voorzitter Aad de Groot van DSW stelt dat de premiestijging wordt veroorzaakt door de hogere zorgkosten. “Zo’n 60 procent van de kosten zijn loonkosten. De salarissen in de zorg stijgen volgend jaar fors”, zegt De Groot tegen de Telegraaf. “Daarnaast hebben ook zorgverleners te maken met stijgende energiekosten en inflatie. Al die stijgende kosten samen zorgen voor een hogere premie.” De overheid heeft de totale kostenstijging in de zorg geraamd op ruim 8 procent.

DSW is traditiegetrouw de eerste zorgverzekeraar die naar buiten komt met de nieuwe zorgpremie voor het komende jaar. De zorgverzekeraars hebben tot 12 november om hun premies bekend te maken. Verzekerden kunnen dan tot de jaarwisseling kijken of ze in het volgende jaar bij een andere zorgverzekeraar aangesloten willen zijn.

Andere zorgverzekeraars volgen DSW
Vergelijkingssite ZorgKiezer verwacht dat andere zorgverzekeraars het voorbeeld van DSW zullen volgen om de zorgpremie in 2023 met bijna tien euro per maand te verhogen. Een aantal verzekeraars komt mogelijk nog hoger uit, aldus de vergelijkingssite. “Dat komt door de uiteenlopende hoogte van de solvabiliteit en daarmee de reserves die verzekeraars kunnen inzetten om de premiestijging te dempen en de financiële naweeën van corona die per verzekeraar verschillen”, aldus directeur Peter Ruys van ZorgKiezer.nl.

Afschaffing collectiviteitskorting
Extra onzekerheid geeft volgens Ruys de afschaffing in 2023 van de collectiviteitskorting op de basisverzekering (nu nog maximaal 5 procent), die per zorgverzekeraar anders uitpakt. “DSW komt elk jaar als eerste met de premie naar buiten en probeert daarmee de lat hoog te leggen door een zeer scherpe koers te varen. Veel verzekeraars kunnen die lijn vaak niet volgen.”

ZorgKiezer verwacht dat mensen op zoek gaan naar manieren om te besparen op hun zorgpremies, bijvoorbeeld door minder aanvullende pakketten voor tandarts of fysio af te sluiten, te kiezen voor een budgetpolis of een hoger eigen risico. Ruys denkt ook dat veel zullen mensen overstappen op een goedkoper alternatief nu de collectiviteitskorting, door verzekerd te zijn via de werkgever, vakbond of patiëntenorganisatie, komt te vervallen. Op dit moment is ongeveer twee derde van Nederland op die wijze verzekerd.

Reacties

Cookieinstellingen