Succesvol uitwisselingsproject schooltuinen de Zilvermeeuw en St. Leonardusschool

Foto: Buurtcentrum d’Evelaer

Kinderen groep 4 van basisschool de Zilvermeeuw hebben een bezoek gebracht aan de schooltuin van groep 5 van de Leonardusschool, en andersom.

De kinderen van Leonardus en de Zilvermeeuw gaven elkaar een rondleiding in hun schooltuin, waarbij met name het kippenhok (met echte kippen!) van de  Leonardusschool volop de aandacht trok.

De kinderen vertelden over en weer over de producten in hun schooltuin en beantwoorden alle opkomende vragen. Vragen waarop de kinderen zelf het antwoord niet wisten werden neergelegd bij de alwetende plantopa’s.

De scholen gaven elkaar opdrachtjes, speelden een kippenquiz, vulden werkbladen in over de schooltuin en (vanzelfsprekend) proefden ze elkaars producten. Al met al inspirerende bezoeken voor zowel de kinderen als voor de docenten en de plantopa’s. Kennemer Bloemenshow
Op 15,16 en 17 september wordt weer de Kennemer Bloemenshow georganiseerd bij Buurtcentrum d’Evelaer. Daar doen ‘natuurlijk’  de schooltuinen met ‘Het Groene Hart’ ook aan mee. De scholen dagen elkaar uit met een wedstrijd:

Elke basisschool mag een kunstwerk maken met producten uit de eigen schooltuin. De jury van de Kennemer Bloemenshow zal de kunstwerken bekijken en beoordelen. Het creatiefste kunstwerk wordt beloond met een prachtige ‘toepasselijke’ beker.

Klik HIER Kijk voor meer informatie over de schooltuinen

Cookieinstellingen