Een zomer lang in de voetsporen van Carolus Clusius (#7: ‘Vleeseters’ in Leiden)

Foto: Wim Meijer Fotografie

In ‘Het Jaar van de Botanische Tuinen’ maakte Nieuws.nl een rondje langs de ‘hortussen’ in Nederland. En daar kun je zomaar een hele zomer mee zoet zijn wat het zijn er maar liefst 24 die aangesloten zijn bij de NVBT.

Carnivoren
Vandaag een tweede bezoek aan de de oudste: de Hortus van Nederland, het ‘tuintje’ van Carolus Clusius uit 1590 in Leiden, waar van 11 tot 20 augustus (deze hele week dus) een bijzondere tentoonstelling te bewonderen is. Tien dagen lang stad de Hortus Leiden in het teken van vleesetende planten. Venus vliegenvallen, bekerplanten en zonnendauw zijn slechts een selectie van de vele vreemde vleesetende planten die de Hortus rijk is. De Wintertuin van de Hortus is omgebouwd tot tentoonstellingszaal met displays over allemaal verschillende vleeseters. Speciaal voor kinderen (of volwassenen) is er een voertafel. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er bij de kassa een gratis speurboekje te krijgen over de vleesetende planten.

Dagelijkse rondleidingen
Carnivora is de Nederlandse component van de internationale vleesetende planten vereniging. De leden van Carnivora geven iedere dag tijdens de tentoonstelling een gratis rondleiding langs de vleesetende planten. De rondleiding start om 14.00 uur een duurt ongeveer 45 minuten.

Hieronder nog een aantal afbeeldingen van vleesetende planten in de Hortus in Leiden: 

Cookieinstellingen