Column van de Dag: Tineke van Roon, mesoloog, stelt zich voor

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag de derde column op Nieuws.nl van ondernemers binnen het Oude Administratiegebouw in Castricum die zich bezig houden met o.a. training en coaching, voedings- en gewichtsconsult en traditionele en complementaire geneeskunde.

Voorafgaand aan haar column stelt Tineke van Roon zich voor:
“Ik ben Tineke van Roon en heb mijn praktijk voor mesologie op de Oude Parklaan in Castricum. Mesologie is een prachtig concept in de natuurgeneeswijze dat mensen ondersteunt om weer beter in hun vel te komen.  Het is een vorm van geneeskunde die de reguliere medische kennis integreert met kennis uit een aantal complementaire geneeswijzen. Als mesoloog kijk ik heel breed naar de verschillende aspecten van de mens. Voeding, leefwijze, stress en beweging hebben immers allemaal invloed op gezondheid.

Mesologie is een erkende 5 jarige beroepsopleiding die vanuit verschillende invalshoeken naar de mens kijkt. Een belangrijk uitgangspunt is het stimuleren van het zelf genezend vermogen, en de individuele aanpak. Ieder mens is immers uniek”. In veel gevallen is het ’t meest belangrijke om te (leren) luisteren en/of herkennen wat goed voor je is. Dit is het belangrijkste maar ook het moeilijkste. Ons lichaam geeft ons allerlei signalen, maar vaak komen deze niet ‘gelegen’. We willen niet ziek zijn en we willen geen vlekjes of klachten hebben, terwijl dit vaak seintjes van het lichaam zijn dat we iets moeten of mogen veranderen. Hebben we iets verkeerd gegeten? Te veel of te weinig gedaan? Zijn we gestresst? Past datgene wat ik doe wel bij mij?

In de huidige maatschappij zijn we vaak erg druk met ons hoofd bezig. We kunnen onszelf letterlijk  voorbijlopen en dan is het soms moeilijk om te voelen en te doen wat goed voor ons is. Ik vind het echt opvallend en soms ook zorgelijk hoe we soms van ons gevoel af kunnen gaan. Ons lichaam is heel wijs en kan zoveel aangeven, maar vaak wordt er niet meer naar de signalen van het lijf geluisterd, terwijl daar juist de oplossing ligt.  Als mesoloog ga ik, samen met de klant, op zoek naar de achterliggende oorzaak van klachten. 

Bewust in balans zijn
Wat ik regelmatig tegenkom in mijn praktijk is dat mensen ’s morgens na het eten een opgeblazen gevoel hebben. Als we dan gaan kijken naar mogelijke oorzaken kunnen die divers zijn. Een voorbeeld is een mevrouw die zich gedurende ons gesprek realiseerde dat ze vaak gehaast, en niet zelden ‘staand aan het aanrecht’ at. Goed kauwen schoot er ook bij in. Er waren ondertussen ook andere bezigheden die aandacht vroegen. Het bleek ook dat het eten van tarwe belastend voor deze mevrouw  was. Er was een verandering nodig in wàt ze at en in de manier waaròp ze at.

Voor deze klant was het echt een eyeopener om te merken dat het veranderen van wat ze at en ook hoe ze at al veel verandering teweeg bracht.  Hiervoor is een bewustwording en een verandering van het dagelijks patroon nodig. Dit is soms wel een heel proces.

Als mesoloog loop ik dan een stuk mee in dit proces. Ik ondersteun bij het bewust worden van patronen, geef adviezen en kijk of er ondersteuning via supplementen of kruiden nodig is. Bij chronische ziekten kunnen tekorten of overgevoeligheden spelen. Doel is altijd om de eigen balans te hervinden of verbeteren.

In mijn praktijk komen mensen met de meest uiteenlopende klachten. Variërend van hoofdpijn of migraine tot darmklachten of burn out.  Maar je kunt ook preventief een gezondheidscheck laten doen. En kijken of je nog op de goede manier bezig bent.

Voor meer informatie kunt u mijn website bezoeken: www.mesologiecastricum.nl. Ook kunt u bellen of mailen. Tineke van Roon, tel 06-18740363, mail: [email protected]

 

Cookieinstellingen