Deelnemen aan ‘Actie zonnepanelen Heemskerk’ kan nog tot 8 april

Foto: Gemeente Heemskerk

Drie mannen zijn al een aantal uren aan de slag om het huis en het dak van meneer Tuijn klaar te maken voor de plaatsing van 15 zonnepanelen.

“Ik stond al op het punt om te starten met een aankooptraject. Doordat in deze actie ook de btw-teruggave verzorgd wordt, heb ik het direct gedaan,” aldus meneer Tuijn.

Inmiddels hebben meer dan 1.100 inwoners van de gemeente zich aangemeld voor een offerte. En terwijl de eerste plaatsing al een feit is, zijn de regionale leveranciers ook nog druk met de vrijblijvende huisbezoeken bij de geïnteresseerden.

Milieu verbetert en waarde van huis stijgt
Zelf energie opwekken is een van de maatregelen die men kan nemen om beter voor het milieu en voor de portemonnee te zorgen, en aan de cijfers van deze actie te zien wordt gemeente Heemskerk steeds groener. Meneer Tuijn: “Ik vind het belangrijk voor het milieu, ik vind het leuk om de mogelijkheden qua duurzaamheid te onderzoeken en de waarde van mijn huis stijgt direct bij het nemen van een maatregel!”

Succesvolle actie
Met de zonnepanelenactie in de gemeente Heemskerk biedt een collectief van regionale zonnepanelenleveranciers Greeny Bros., Solar Store en Visser Elektrotechniek inwoners de mogelijkheid om zonnepanelen in te kopen en te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Wie zich aanmeldt krijgt van hen een aanbod op maat, waarbij geheel vrijblijvend en gratis één van de specialisten langskomt voor vakkundig advies. Tevens kan men met dit aanbod de btw terugvragen bij de belastingdienst. Dit wordt binnen deze actie gratis verzorgd door een administratiekantoor. Het Duurzaam Bouwloket coördineert de actie voor de gemeente.

Deelname
Aanmelden kan nog tot 8 april 2018 door zich (vrijblijvend)  in te schrijven via www.duurzaambouwloket.nl/actieheemskerk. Het actietraject gaat direct van start wanneer men zich inschrijft. Ook als men in de Beverwijkse Broekpolder woonachtig is kan men meedoen met  deze actie.

Cookieinstellingen