Afvallen: 7 tips voor een goede start 

Foto: Wim Meijer Fotografie

Iedere week een columns op Nieuws.nl van een ondernemers binnen het Oude Administratiegebouw in Castricum die zich bezig houden met o.a. training en coaching, voedings- en gewichtsconsult en traditionele en complementaire geneeskunde. Vandaag de derde column van gewichtsconsulent Silvia Heijmans , die zeven tips geeft om de strijd aan te gaan tegen de overtollige kilo’s.

Afvallen: 7 tips voor een goede start (door: Silvia Heijmans)

Het besluit is genomen, het is zover. Vandaag ga je beginnen. Je hebt er helemaal zin in, want je gaat afrekenen met de overtollige kilo’s! Hoe zorg je ervoor dat het je deze keer gaat lukken? Door een goede start. Je begint goed door:

  • de juiste mindset
  • weten wat je startpunt is
  • weten wat je doel is
  • kennis over hoe je lichaam werkt
  • kennis over energie en energiebalans
  • kennis over voeding
  • en: opruiming houden

Over dat opruimen wil ik het eens hebben. Met opruiming houden bedoel ik het opruimen van je kasten en koelkast. Dat is namelijk van belang. Hoe zeker je ook bent van je zaak, verleiding is een spelbreker. En verleiding is er overal. Verleiding is er op het werk, op feestjes en overal op straat. Je kunt geen winkelcentrum binnenkomen of er is wel iets lekker in de aanbieding. Ook je eigen kasten en koelkast zijn een bron van verleiding. Dit is de enige plek waar je zelf, voor een groot deel, iets aan de verleiding kunt doen. Begin je nieuwe levensstijl daarom met een opruimbeurt. Ik heb zeven tips voor je.

  1. Ligt er nog iets wat je eerder hebt gekocht voor jezelf? Doe dat dan weg. Eet het niet toch nog op met de gedachte dat weggooien zonde is. Voor je het weet ben je vergeten dat je andere plannen had, en duurt het een tijdje voordat de motivatie er weer is.
  2. Doe alles weg wat je hebt gekocht voor als er eens visite komt.
    Die visite zal vast wel eens komen, maar dan is het vroeg genoeg om iets in huis te halen. Alles wat er ligt “voor het geval dat…” is verleiding. Ook die koekjes die je zelf toch niet zo lekker vindt. Op een moeilijk moment zijn deze ineens heel erg aantrekkelijk.
  3. Doe alles weg wat je hebt gekocht voor je partner zonder dat deze er om heeft gevraagd. Als je partner er op zit te wachten, was het al op geweest. Koop alleen nog iets op verzoek van hem/haar.
  4. Doe ook de voorraad die je hebt gekocht voor de kinderen weg. Laat iets voor ze liggen. Een snoepje of een koekje op zijn tijd hoort er tenslotte ook bij. Je maakt het jezelf op 2 fronten makkelijker. Voor jou minder verleiding en een stuk minder gezeur van de kinderen. Er ligt niet veel, dus er valt niet veel te zeuren.
  5. Gooi weg wat toch niet opgegeten gaat worden. Je hebt vast nog dingen staan uit een kerstpakket of die je gekregen hebt. Of producten waarvan je ooit dacht dat het lekker zou zijn. Tijdens een moeilijk moment kunnen deze dingen ineens heel aantrekkelijk zijn.
  6. Controleer de houdbaarheidsdatum. Alles wat over de datum is mag weg.
  7. Haal alle lightproducten en kant-en-klaar producten uit de kast en koelkast en doe deze weg. Dit zijn geen producten die je nog wilt gebruiken.

Je hoeft natuurlijk niet alles letterlijk weg te gooien. Misschien kan je, wat jij niet meer wilt gebruiken, weggeven aan vrienden of buren. Of misschien kan je het doneren aan een goed doel. Verspilling is dus niet echt nodig.  Door het opruimen heb je wat verleidingen verwijderd en is de boel meteen weer netjes.

Een goede start is belangrijk voor succesvol afvallen. Pas je de 7 tips toe, dan zorg je voor een stuk minder verleiding en maak je het jezelf makkelijker. Zomer proef Weken
Deze week zijn de Zomer Proef Weken gestart. 10 weken lang 10 gratis challenges die helpen bij het afvallen. Je kunt nog meedoen! Wil je meer weten? Kijk dan op www.yourweight.nl of stuur een e-mail naar [email protected]

Cookieinstellingen