Vandaag is het de internationale dag van het naakt tuinieren

Foto: Foto: CC0 Creative Commons / GORBACHEVSERGEYFOTO

Het zou zomaar kunnen dat je vandaag opeens bent opgeschrikt door een buurman of buurvrouw die naakt in de tuin het onkruid stond te wieden. Dat is wellicht minder raar dan dat het op het eerste gezicht lijkt, want… het is vandaag namelijk ‘Internationale dag van het naakt Tuinieren’!

Positief zelfbeeld
De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 5 mei. Je zou het de ultieme ‘bevrijdingsdag’ kunnen noemen.

De ‘ World Naked Gardening Day ‘is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Toegegeven, bij het snoeien van de rozen is het toch even uitkijken geblazen.

Spelregel
De initiatiefnemers van deze dag stellen dat het naakt tuinieren bijdragen aan een positief zelfbeeld. Men dient zich echter wel te houden aan één spelregel: je mag enkel naakt tuinieren als het zeker is dat de buren je niet kunnen zien.

Eén ding is zeker: wat de weersomstandigheden betreft mag men niet klagen, al is een ‘factor 40’ geen overbodige luxe.