Bronstwandelingen met Bosw8er in Amsterdamse waterleidingduinen

Foto: Evert-Jan Woudsma

Bosw8er Evert-Jan Woudsma organiseert bronstwandelingen voor natuur- en fotografieliefhebbers; een verhaal over spitsers, schoffels, bronstkuilen en lekken, kortom: een natuurspektakel beleven vanaf de eerste rij!

(foto’s: Evert-Jan Woudsma)

Het damhert dat ooit werd meegebracht door de Romeinen, kan het hele jaar door rekenen op een flinke portie aandacht van de bezoekers. Dat geldt voor veel plekken in ons land, en voor de Amsterdamse Waterleidingduinen in het bijzonder.

De (over)populatie damherten trekt veel bezoekers naar het duingebied tussen Zandvoort en Noordwijk, en vooral in de periode van begin oktober tot begin november, gedurende de bronsttijd, staat het damhert hoog op het verlanglijstje van vele fotografen en andere natuurgenieters.Evert-Jan Woudsma wil via zijn wandelingen graag de kwetsbaarheid van dit spektakel bij de deelnemers aan zijn wandelingen in beeld brengen. Wel van genieten, wel de mooiste plaatjes maken, maar met kennis van het damhert en de bronstperiode en geen verstoring van dit eeuwenoude natuurfenomeen.

Een verhaal over spitsers, schoffels, bronstkuilen en lekken. Kortom een natuurspektakel beleven vanaf de eerste rij!

Er staan in de komende weken vier bronstwandelingen op het programma bij Bosw8er, te weten op 6, 10, 12 en 13  oktober. De wandelingen starten bij pannenkoekenrestaurant de Duinrand (Zandvoortselaan 130, Zandvoort) Bij alle wandelingen staat natuurbeleving hoog in het vaandel, zonder dat dit ten koste gaat van verstoring van de bronst.Hieronder de geplande bronstwandelingen

  • 6 -10 Bronstwandeling / fotografieworkshop kosten €15,- start 13:30 uur
  • 10-10 Bronstwandeling voor het hele gezin. Kosten volwassenen €7,50 kinderen €2,50 start 14:00 uur
  • 12-10 Bronstwandeling Kosten €10,- start 10:00 uur
  • 13-10 Bronstwandeling / fotografieworkshop €15,- start 10:00 uur

Meer info via [email protected] of bel 06-27883180

Cookieinstellingen