Presentatie Vogelwerkgroep Midden Kennemerland in bibliotheek Beverwijk

Foto: Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland

Dit jaar viert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland zijn 60-jarige lustrum. Wie onlangs in de bibliotheek in Beverwijk is geweest heeft al kunnen zien dat daar een mooie ‘nest’paal en een aantal banners staan.

Woensdag 17 oktober komt Hans Stapersma (voorzitter van de Vogelwerkgroep Midden Kennemerland) vertellen over het werk van de Vogelwerkgroep; wat het werkgebied is, wat ze allemaal organiseren, en vooral hoe leuk het is om actief met vogels bezig te zijn.

Vogels zijn een resultante van onze vele keuzes en ingrepen in onze leefomgeving – denk aan de pieren, broedwanden voor ijsvogels, windmolens bij Tata Steel, de rondweg om Beverwijk, bomen kappen in het duingebied en ingrijpende dakrenovaties in Velsen-Noord. De Vogelwerkgroep probeert daarbij steeds zo goed mogelijk op te komen voor de belangen van vogels zonder direct wereldvreemd te zijn. Vaak is het een zaak van kennis overdracht en bewustwording, waarna er vaak al betere keuzes gemaakt kunnen worden met minder nadelen voor de vogels.De presentatie start om 15.00 uur in de bibliotheek in Beverwijk. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

article
20346
Presentatie Vogelwerkgroep Midden Kennemerland in bibliotheek Beverwijk
Dit jaar viert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland zijn 60-jarige lustrum. Wie onlangs in de bibliotheek in
https://heemskerk.nieuws.nl/algemeen/20346/presentatie-vogelwerkgroep-midden-kennemerland-bibliotheek-beverwijk/
2018-10-12T13:32:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/143/2018/10/12133608/reiger.jpg
Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland
Algemeen, Cultuur