Bibliotheek IJmond Noord viert 100-jarig bestaan

Foto: Pixabay

“Bieb Bieb Hoera! Lang zullen we voorlezen!”; maand januari helemaal in het teken van voorlezen,

Bibliotheek IJmond Noord viert in 2019 het 100-jarig bestaan. Iedere maand zijn er activiteiten gericht op een speciale doelgroep of gericht op een speciaal thema. In januari staat voorlezen voor kinderen centraal. De volgende activiteiten staan op het programma:

 • Woensdag 9 januari:
  Van 11.00-11.45 uur is er een voorleesestafette in de bibliotheek in Beverwijk. Onze voorleesvrijwilliger en twee medewerkers van de bibliotheek gaan ieder een kwartiertje voorlezen voor kinderen en ouders van baby’s en peuters.
  Vanaf 11.00 uur wordt er ook in de bibliotheek in Heemskerk voorgelezen.
 • Woensdag 30 januari:
  In de middag organiseert de Kamercommissie van 15.00-16.00 uur een feestelijk programma voor jonge kinderen van 3-6 jaar in de bibliotheek in Beverwijk.
 • Zaterdag 26 januari:
  Van 13.30-14.30 uur is er in het kader van het theaterweekend Kinderbios. De film, die aansluit bij de theatervoorstelling van het Kennemer Theater wordt zowel in de Beverwijkse als in de Heemskerkse bibliotheek vertoond en is bestemd voor kinderen vanaf 2 jaar. De toegang is gratis.
  Ook is er deze dag in Beverwijk een rondleiding achter de schermen tijdens de uitleenuren  door de Kinderdirecteur.
 • Zaterdag 2 februari:
  Van 16.15-17.15 uur is er in de bibliotheek in Heemskerk de voorstelling ‘Poes Pip verdwaalt!’ door het Zoldertheater bestemd voor 3-7 jarigen en hun ouders. De toegangsprijs voor zowel kinderen als volwassenen is € 7,50.