Bijeenkomst ‘het Groene Hart van de Schooltuinen’

Foto: Wouter de Groot

Grote opkomst leerkrachten van basisscholen, plant-opa´s, -mama’s en papa’s en vrijwilligers Kasteeltuin Assumburg tijdens bijeenkomst in het Koetshuijs

Dinsdag 26 februari vond de halfjaarlijkse schooltuinenbijeenkomst plaats in het Koetshuijs van Kasteeltuin Assumburg. Het thema was ´kennis delen is kennis vermenigvuldigen´. De organisatie kon zich verheugen over een grote opkomst van leerkrachten van de deelnemende basisscholen, plant- opa´s, plant- mama’s, plantvaders en vrijwilligers van Kasteeltuin Assumburg.

Uiteraard werd er gesproken over de verschillende schooltuinen en werden er plannen gemaakt voor het komende jaar, waarin men o.a. gaat experimenteren met tarwe en rijst.

Verder worden de blauwe druiven worden binnenkort weer uit de tuin gehaald en meegenomen naar huis. Ook gaan de schooltuinen met ‘Het Groene Hart’ meedoen met  `Kom in de Kas´, dat 6 en 7 april plaatsvindt. En ook zal er, net als vorig jaar, een tentoonstelling in gemeentehuis van Heemskerk worden gehouden en er komt een fototentoonstelling in het Koetshuijs.

De bijeenkomst werd afgesloten met de onthulling van het opgefriste logo van ‘het Groene Hart’.

Cookieinstellingen