Ruud Jansen Band maakt swingend liedje over fileproblemen op A9

Foto: Ruud Jansen Band

Automobilisten die regelmatig over de A9 rijden zijn het waarschijnlijk roerend eens met de Ruud Jansen Band. De muziekgroep uit Beverwijk heeft namelijk een lied geschreven over de vaak terugkerende fileproblematiek op de snelweg tussen Alkmaar en Amstelveen. Met natuurlijk de bijpassende titel: Het zit weer tegen op de A9.

(bron: NH Nieuws)

De schrijver van het liedje ergert zich blijkbaar flink aan de vertragingen. “Hij begint ergens daar bij Ouderkerk, normaal naar Alkmaar is een half uurtje werk. Maar het zit weer tegen, op de A9”, zingt Ruud Jansen, ondersteund door orgelriedeltjes en scheurende gitaren. “Dan sta je weer een keertje in zo’n file, met tien kilometer auto’s op je hielen.”

Ochtendspits
Toevalligerwijs kan de band vandaag geen ongelijk gegeven worden. Vanochtend gebeurde er een ongeluk op de ‘beruchte’ snelweg en stond er lange tijd een hele forse vertraging.

Maar ook andere snelwegen worden in het swingende lied onder de loep genomen. “Ik houd het voor gezien op de A10, wat een geklier op de A4, kan geen kant meer heen op de A1”, en zo gaat het nog wel even door.

Benieuwd naar het A9-lied? Check ‘m hieronder:

Cookieinstellingen