Nova College in top 3 Orde en Veiligheid

Foto: Nova College

De beste 24 studenten Orde en Veiligheid van Nederland streden vrijdag 8 maart op de locatie Zijlweg in Haarlem om de landelijke titel als onderdeel van Skills The Finals, die verder plaatsvinden van 20 t/m 22 maart in de RAI.

De kandidaten van het Nova College eindigden in de top 3: Irfaan Rameswar werd tweede van de Beveiligers en Lucienne Barten en Yazen Al-Shamy werden samen derde van de Handhavers.

De winnaars Renee Kuipers en Stijn Berendsen, Handhaving – ROC A12, en Niels Bakkum, Beveiliging – ROC van Twente, mogen in september door naar de wereldkampioenschappen in Kazan (Rusland). De halve finales vonden op de voorafgaande woensdag en donderdag ook plaats op het Nova College. De 12 studenten Beveiliger en 10 teams van 2 studenten Hanhaver toezicht en veiligheid die aan de halve finales meededen, kwamen van de volgende scholen: Albeda, Alfa-college, Aventus, Deltion College, Koning Willem I College, MBO Amersfoort, MBO Rijnland, Nova College, ROC A12, ROC Da Vinci College, ROC Friese Poort, ROC Top, ROC van Amsterdam en ROC van Twente en Zadkine.

De studenten moesten hun deskundigheid tonen tijdens nagespeelde casussen uit de praktijk. Voor de finale moesten de beveiligers lastige, opdringerige klanten aan de balie te woord staan en van dienst zijn. De teams handhaving moesten een parkeerboete schrijven voor een fout geparkeerde auto en tegelijk een man te woord staan van wie de fiets net gestolen was. De rollen werden gespeeld door oud-studenten, die als geen ander weten hoe je het de kandidaten lastig maakt. Voor meer informatie www.skillsnetherlands.nl

'

Reacties

article
23267
Nova College in top 3 Orde en Veiligheid
De beste 24 studenten Orde en Veiligheid van Nederland streden vrijdag 8 maart op de
https://heemskerk.nieuws.nl/algemeen/23267/nova-college-in-top-3-orde-en-veiligheid/
2019-03-11T21:22:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/143/2019/03/11212221/NC_Beveiliger_2eNK-915x518.jpg
Nova College
Algemeen, Nieuws