Fysiek en mentaal sterk ondanks thuiszitten met Heel heemskerk/JOGG

Foto: Heel Heemskerk

Heel Heemskerk JOGG geeft in nieuwsbrief tips om ondanks het vele thuiszitten een niet alleen fysiek, maar vooral ook een mentaal gezonde leefstijl te houden voor zowel (groot)ouders als kinderen.

  1. Houd structuur in de dag, net als op school en op werk
    Structuur in je dag maakt het leven voor jezelf en voor kinderen voorspelbaar. Door de herhaling weet je kind wat er gaat komen. Dit geeft zelfvertrouwen en rust waardoor het kind zijn/haar energie kan richten op groei en ontwikkeling. Meer informatie: https://www.cjg043.nl/2017/06/29/het-belang-van-stuctuur-voor-kinderen-ook-in-de-vakantie/
  2. Houd de reguliere bed tijden van je kind aan
    Wijk niet te veel af van je normale bedtijd uren. Vaste bed tijden zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een vast slaap- en waak ritme. Het is hierbij belangrijk dat kinderen hun smartphone op tijd weg leggen. Genoeg slaapuren zorgen ervoor dat je de volgende dag voldoende energie hebt. Maar hoeveel uren slaap heeft een kind nu eigenlijk nodig? Deze info kan je vinden op: https://cjgkennemerland.nl/opvoeden/bedtijd__0ad62df288f5.
  3. Houd de (gezonde) lunch- en pauze tijden van school en werk aan
    Het plannen van pauze momenten in de dag is belangrijk Dit zijn de momenten waar je naar toe kan leven en de momenten die ervoor zorgen dat je vervolgens weer effectief kunt zijn. Door gezonde voeding te eten in de pauze zorg je voor de juiste voedingsstoffen in je lichaam. Check op de website van het voedingscentrum wat past bij een gezonde lunch: https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/wat-is-een-gezonde-lunch-.aspx
  4. Blijf bewegenhttps://jouw.teamsportservice.nl/kennemerland/nieuws/thuis-bewegen-voor-kinderen/
    Bewegen helpt tegen stress en geeft een goed gevoel. Bewegen maakt de hersenen actief waardoor je makkelijker leert en werkt. Er zijn veel leuke manieren om te bewegen:
    Download één van de vele 7 minutes workout apps: https://play.google.com/store/search?q=7%20minutes%20workout%20gratis%20nederlands&c=apps&hl=nl
    – Kijk eens rond op de website van Team Sportservice Kennemerland:
  5. Zorg goed voor je immuunsysteem
    Door voldoende te slapen, gezond te eten en regelmatig te bewegen zorg je ervoor dat je je weerstand hoog houd. Een goede weerstand zorgt er onder andere voor dat je snel hersteld als je ziek bent geworden.
    Vergeet daarnaast ook niet om genoeg water te drinken. Via deze site vind je zes tips om je kind meer water te laten drinken: https://www.kekmama.nl/artikel/kind/6x-tips-om-je-kind-meer-water-te-laten-drinken.
Cookieinstellingen