‘We Ruimen Samen Op’ speciaal liedje voor World Cleanup Day van Tonky @ Jack

Het vrolijke duo Tonky & Jack, dat educatieve liedjes en filmpjes maakt voor kinderen, heeft een liedje geschreven voor World Cleanup Day (19 september). Met het liedje ‘We Ruimen Samen Op’, dat op 21 augustus is uitgebracht, vraagt het duo aandacht voor het opruimen van zwerfafval.

Speciale World Cleanup Day voor scholen
Elk speciale World Cleanup Day voor scholen jaar doen circa 20 miljoen mensen uit 180 verschillende landen mee aan World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie die op 19 september plaatsvindt. Dit jaar organiseert Plastic Soup Foundation, samen met Stichting Nederland Schoon, voor het eerst ook een. Scholen kunnen zich opgeven om op woensdag 16 september in actie te komen voor een schonere planeet. Om alvast in de stemming te komen, komt er elke donderdagmiddag om 5 uur een nieuwe vlog van Tonky & Jack online, waarin op een leuke manier aandacht wordt gevraagd voor het opruimen van zwerfafval.

Lesprogramma World Cleanup Day
Speciaal voor World Cleanup Day heeft Plastic Soup Foundation, in samenwerking met Stichting Nederland Schoon, een lesprogramma ontwikkeld. Het programma bestaat uit lessen en instructies. Zo leren leerlingen dat zij zelf invloed kunnen hebben op het terugdringen van het plasticsoupprobleem. Tijdens de opruimactie gaan leerlingen het verzamelde afval in kaart brengen, kijken en luisteren ze naar de clip en het liedje ‘We Ruimen Samen Op’ van Tonky & Jack en sturen ze informatie over het afval naar Plastic Soup Foundation. Zo groeit hun kennis over plasticvervuiling en kunnen zij daar samen iets aan doen.

Doe mee
Scholen en klassen van zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs en BSO’s, kunnen zich nu opgeven voor het lesprogramma op de website van World Cleanup Day en alvast de video van Tonky & Jack bekijken. Op de website is tevens het speciale lesmateriaal voor World Cleanup Day te vinden.

Win een optreden van Tonky & Jack
Alle basisscholen maken dit jaar kans op een wel heel bijzondere prijs; een optreden van Tonky & Jack. Scholen die deel hebben genomen aan World Cleanup Day kunnen vóór 25 september de totaallijst en een leuke foto insturen naar [email protected] en maken daarmee kans op een optreden van het muzikale duo op hun school.

Over Tonky & Jack
Tonky & Jack is een vrolijk duo dat in een vuurtoren woont vlakbij zee. Jack surft graag en ligt vaak in de golven met zijn surfplank. Tonky is de trouwe, gekke hond van Jack. Samen beleven zij grappige avonturen en maken zij educatieve filmpjes en liedjes voor kinderen die onder andere te zien zijn op Schooltv en YouTube, maar ook op de eigen website van Tonky & Jack.

Cookieinstellingen