Gemeente Heemskerk zoekt Junior Cyber Agents!

Foto: HackShield Future Cyber Heroes

HEEMSKERK – Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit is gemeente Heemskerk op zoek naar Junior Cyber Agents. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

De maatschappij digitaliseert steeds meer. Economisch en maatschappelijk geeft dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of gedigitaliseerde vormen van criminaliteit. De aanpak van cybercrime staat daarom hoog op de lokale en regionale veiligheidsagenda’s. Begin dit jaar startten zeven gemeenten onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig  met de pilot HackShield.

HackShield Future Cyber Heroes is een computerspel
Het leidt kinderen van 8 tot 12 jaar spelenderwijs op tot Junior Cyber Agents. In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces.

Op 1 juli werden in de zeven pilot gemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Vanaf 2 september start een nieuwe campagne en gaan nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents.

Word ook een Cyber Agent
Burgemeester Mieke Baltus van Heemskerk doet daarom een oproep aan alle kinderen, ouders, verzorgers en opa’s en oma’s:

Ben of ken jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af weet te zijn en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan is dat de Cyber Agent die we zoeken en die samen met de politie en burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld!

De beste Cyber Agents uit Heemskerk worden in december 2020 gehuldigd

De gemeente Heemskerk ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. Noord-Holland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.

Kom in actie en speel HackShield online
Help jij ons om de online boeven te pakken? Speel nu mee! Je kunt HackShield online spelen op https://www.joinhackshield.nl/ of download de game in de App store. Via https://www.joinhackshield.nl/gemeente/heemskerk zie je het aantal Cyber Agents en hun behaalde scores binnen jouw gemeente. Meer informatie over HackShield is te vinden via https://joinhackshield.nl.

Heb je nog vragen?
Bel of mail dan gerust met Floor Wollenstein van de gemeente Heemskerk. E-mail: [email protected], telefoonnummer: 06-52 73 97 42.

Cookieinstellingen