Nieuwe hal en gedeeltelijke overkapping Bazaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Bazaar opent deze maand een nieuwe hal waardoor er meer ruimte ontstaat om te voldoen aan de 1,5 meter maatregelen. Daarnaast wordt de Boulevard voor een deel overkapt.

Europa’s grootste overdekte markt transformeert naar een slim ontworpen moderne special retail locatie. Investeringen gaan door, ondanks Corona. Dit jaar investeert De Bazaar 1,2 miljoen in drie gezichtsbepalende projecten.

George Zapantoulis, Algemeen Directeur De Bazaar: “Retail heeft nog altijd toekomst, maar alleen als de combinatie van product, prijs èn omgeving klopt. Een mooie winkel met goeie spullen tegen een redelijke prijs is niet genoeg. Je hebt veel mooie winkels in een afwisselende, bijzondere omgeving nodig om publiek te trekken.”

Nieuwe Hal: Hal 29
De Oosterse Markt wordt uitgebreid met een nieuwe hal. Deze hal krijgt een modern Marokkaanse sfeer en is ruim opgezet. In eerste instantie gaat het om wintervaste tent van Intertent voor de periode van 8 maanden. Een aantal winkeliers uit Hal 31 verhuist naar deze nieuwe hal. Hun units in Hal 31 worden gesloopt zodat daar meer ruimte komt voor 1,5 meter maatregelen. Ook nieuwe winkels zijn zich in deze hal aan het vestigen. Hal 29 gaat volgend weekend open.

Intertent en De Bazaar hebben samen Hal 29 gerealiseerd.

Overkapping Boulevard
Met de herfst en winter in aantocht gaat De Bazaar een groot gedeelte van de Boulevard voorzien van een overkapping. Bij regen hoeven bezoekers dan niet meteen naar binnen te vluchten. Zo voorkomen we dat er plotselinge drukte ontstaat bij halingangen. De verwachting is dat de overkapping half november gereed is.

Geplande overkapping van de Boulevard

Budget City
De Bazaar ontwikkelt samen met architectenbureau Buro Bas uit Eindhoven een nieuw winkelgebied: Budgetcity. Het winkelgebied bouwt voort op de succesvolle outlets van bekende winkelketens op De Bazaar (denk aan Leen Bakker en Etos). Deze ketens gebruiken de Bazaar outlets om hun overschotten en internetretouren tegen kortingen tot 70% te verkopen. De Bazaar verwacht dat door Corona meer ketens van deze kans gebruik willen maken. De eerste gesprekken lopen al. De verwachting is dat de bouw van Budgetcity volgend jaar start.

Budgetcity

Innovatieve Techniek
Voor de overkapping van de Boulevard en Budgetcity gebruikt De Bazaar een innovatieve techniek: het Vector Foiltec systeem. Hiermee is het mogelijk om doorzichtig plastic in daken te verwerken, waardoor daglicht volledig behouden blijft en het dak wel volledig waterdicht is. Dit systeem maakt bijzondere ontwerpvormen mogelijk, zoals bijvoorbeeld in het dak van de Grand Central shopping Mall in Birmingham. Bij de Bazaar krijgt de overkapping ook een ongebruikelijke vorm: grote en kleine ringen vormen ‘bubbels’ zoals in schuim. De ringen worden aan de zijkanten ondersteund met eenvoudige stalen kolommen.

Cookieinstellingen