Wethouder Marieke van Dijk stapt op tijdens Zoom-vergadering na afketsen begroting

Foto: Wim Meijer Fotografie

HEEMSKERK – Marieke van Dijk, de wethouder verantwoordelijk voor financiĆ«n in Heemskerk, is opgestapt tijdens een Zoom-vergadering. Tijdens de vergadering gisteravond werd duidelijk dat de geplande verhoging van de ozb, en daarmee de begroting, werd afgeketst.

Dat melden mediapartner NH Nieuws en het Noordhollands Dagblad. Haar partijgenoot Mark Wouters maakte eerder al duidelijk dat D66 uit de coalitie met Heemskerk Lokaal, CDA en VVD stapt. “U schrapt de verhoging van de ozb zonder en dekking ervoor aan te geven. U suggereert dat het college zijn werk niet goed heeft gedaan. Dat voelt als een motie van wantrouwen. U stelt de financieel specialisten van CDA en VVD boven de financieel specialisten van de gemeente”, aldus Wouters tegen de krant.

Voor wijziging
Coalitiepartijen Heemskerk Lokaal, CDA en VVD hebben samen met oppositiepartij Liberaal Heemskerk tegen de verhoging van de ozb gestemd, en daarmee de begroting afgeketst. Volgens de coalitie wordt de middenklasse gebruikt om ’te bloeden voor het tekort van de gemeente’.

De linkse oppositiepartijen stellen dat er al te veel bezuinigd is in de afgelopen jaren.

Cookieinstellingen