Woningmarkt in Heemskerk: vraag en aanbod in disbalans

Hogere prijzen, gerelateerd aan de steeds grotere vraag naar woningen en te weinig woningaanbod, zorgen voor almaar grotere spanning op de woningmarkt. De betaalbaarheid van wonen staat verder onder druk. Hoe zit dat in Heemskerk? Ko van Houten praat hierover met makelaar Louis Zonneveld.

Dat de problemen op de woningmarkt zich niet in korte tijd laten oplossen wordt ook duidelijk uit het gesprek dat Omroep Heemskerk had met makelaar Louis Zonneveld. Vooral woningen in de sociale sector, voor starters en ook voor tweeverdieners met een modaal inkomen is het moeilijk om een geschikte woning te vinden. Niet vreemd, want op basis van een dubbel modaal inkomen is de leencapaciteit zo rond de € 275.000 terwijl de gemiddelde verkoopprijs van een eengezinswoning in Heemskerk al ruim boven de 3 ton ligt.

Kortom: het lijkt een hele uitdaging en een kwestie van een lange adem om te komen tot een gezonde doorstroming op de woningmarkt en verkoopprijzen die voor een grotere groep mensen bereikbaar zijn.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor het interview van Omroep Heemskerk met makelaar Louis Zonneveld.