‘Groene Straten Gezocht’

Foto: Aangeleverd

De gemeente Heemskerk is op zoek naar groene straten! Heeft u zelf of met uw buren de straat vergroend en bent u trots op het resultaat? Doe dan mee aan ‘Groene Straten Gezocht’.

Hittestress, wateroverlast en watertekort. Het zijn allemaal gevolgen van het veranderend klimaat. Om deze gevolgen te temperen starten steeds meer inwoners met het vergroenen van de straat met bijvoorbeeld geveltuintjes, planten in plaats van tegels, het plaatsen van regentonnen of zelfs groene wateropvang in het midden van de straat. Deze mooie initiatieven wil de gemeente in het zonnetje zetten.

Trots op uw groene straat? Doe mee!
Iedereen kan eenvoudig meedoen. Stuur voor 22 oktober een foto van uw straat in met een omschrijving wat u in de straat heeft gedaan naar [email protected] De winnende straat wordt tijdelijk omgedoopt tot WatZr-straat. U ontvangt een vrolijke straatvlag en maakt kans op een leuke prijs. Laat hiermee zien dat u heeft geWatZrd. Ge-wat?

Met WatZr wordt een kleine actie op of rond het huis bedoeld zoals vergroening van de tuin, waterdoorlatende straten, wateropvang met regentonnen en het plaatsen geveltuintjes. Zo helpt u mee om de omgeving koeler te maken, kan overtollig water sneller weg en houden we ook water langer vast als dat nodig is. De uitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Klimaatweek die van donderdag 28 oktober t/m vrijdag 5 november plaatsvindt.

WatZr campagne
Deze actie is onderdeel van de WatZr-campagne, een initiatief van 28 gemeenten in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, PWN en HHNK. Gezamenlijk voeren zij de meerjarige WatZr-campagne die inwoners uitnodigt om mee te doen aan het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Wilt u weten wat u kan watZr-en? Ga dan naar de website www.watzr.nl of volg ons via social media.

Cookieinstellingen