Kankercafé met maandthema “vermoeidheid en slaapproblemen‘’

Foto: Pexels - Anna Shvets

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Voor wie kanker heeft of had was in de IJmond weinig gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Voor hen en hun naasten heeft oncologiefysiotherapeut JoAnne van Yperen samen met Bibliotheek IJmond Noord nu een Kankercafé opgezet.

Elke vierde maandag van de maand (alleen in december op de 19e) geeft een deskundige in de bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk van 10.00 tot 12.00 uur een presentatie rond steeds een ander thema. Zo hoopt men alle informatie die tijdens het ziekteproces en de herstelperiode op mensen afkomen te verduidelijken.

Maandag 28 november is het thema vermoeidheid en slaapproblemen. Slaapcoach Angelique Koersen geeft dan een lezing. Slaap is belangrijk om fysiek en mentaal goed te herstellen. De diagnose kanker, de onderzoeken en behandelingen confronteren je met allerlei zorgen, spanningen en onzekerheden. Het is dan ook helemaal niet abnormaal dat je slaap verstoord is. Hoe kun je hiermee omgaan en wat kun je er zelf aan doen? Natuurlijk kun je onder het genot van een kopje koffie of thee ook vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan.

Van tevoren aanmelden is niet nodig en de toegang is steeds gratis. Meer info en het programma voor de komende maanden vind je op www.kankercafe.nl.

Reacties

Cookieinstellingen