Nazomeren met SCHEMERING in kasteeltuin Assumburg

Foto: Schemering

“Ze zijn binnen!” laat kunstenares Nikki Kröder weten. Ze stuurt een filmpje van een gloeiende blauwe bol in een bak water.

Samen met Ilona Timmer staat zij aan het roer van het decor van het openluchttheaterstuk SCHEMERING. Naast het concept, planning en de uitvoering, heeft dit jonge duo hard gewerkt om een lokaal en divers team van kunstenaars bij het stuk te betrekken, en dat is gelukt.

Zo langzamerhand laten zij weten waar ze mee bezig zijn. En dat zorgt voor spannende berichten. Zo komen er van het Decoratelier Velsen “kantelmanen”, zorgt Peter Matthijsen voor laaghangende wolken, verlicht Jan van Kampen van #Kunsdt de ringen van de bomen, is Tjarko van der Pol druk in de weer met een reusachtige eindprojectie op het kasteel, en regelt Bas Bossinade met flair het ondergaan van de zon.

Hoe dat er straks allemaal uitziet, in het laatste uurtje daglicht van Kasteeltuin Assumburg, dat is te zien van 21 t/m 24 september. Meer informatie over de kunstenaars, spelers, muzikanten en kaartverkoop is te vinden op www.schemering.nu.

Cookieinstellingen