Column van de Dag / Het mooiste verfilmde boek!

Foto: Bibliotheek IJmond Noord

Voor de eerste keer na de vakantie weer een nieuwe ‘Column van de Dag’ van Bibliotheek IJmond Noord: Iedere twee weken aandacht voor een bijzonder boek, een bijzondere uitgave of, zoals deze week, een kijkje in de ‘keuken’ van de bibliotheek.

Het mooiste verfilmde boek!
De hele maand september staat het verfilmde boek centraal in de bibliotheek in Beverwijk.

Boek en film gaan heel goed samen. Aan menig beroemde film gaat vaak een even beroemd boek vooraf. Denk aan klassiekers als Turks Fruit, Doctor Shivago, The English Patient, en recenter Harry Potter. En nog steeds zijn veel films die uitkomen gebaseerd op een boek en worden de filmrechten van bestsellers al snel verkocht. In de bibliotheek vind je in september een tentoonstelling van verfilmde boeken. Ook zijn er pakketjes films+boek te leen (waardebon ‘alleen geldig in combinatie met boek’ maken voor gratis film bij pakketje?). eier Een lijst met verfilmde boeken: boekenbios-lijst. Wij kunnen uiteraard niet garanderen dat al deze boeken in combinatie met de film niet uitgeleend zijn. Wat is jouw favoriete verfilmde boek? Tot 14 september kun je stemmen voor de Parel voor de beste boekverfilming. De genomineerde films zijn: Tonio, Dubbelspel, De GVR, The Handmaiden, The light between oceans, Julieta en Nocturnal Animals. Van elke film kun je een trailers bekijken. http://besteboekverfilming.nl/nominaties/

Je kunt HIER je stem uitbrengen.

Heb je gestemd, deel dat dan op onze Facebookpagina. Of deel jóuw  favoriete boekverfilming met ons op Facebook.
Dinsdag 24 oktober toveren wij de bibliotheek om tot bioscoop (compleet met popcorn en frisdrank) en wie weet wordt jouw favoriete  film vertoond!