Surinaamse portretfotograaf en auteur Raúl Neijhorst bij ISOO

https://youtu.be/hMWGNxbdeDE

Maandag 27 november organiseert fotografiecentrum ISOO een lezing van de Surinaamse portretfotograaf en auteur Raúl Neijhorst.

Raúl Neijhorst is bekend van zijn boeken ‘Suriname Beken(d)t’ deel 1 en 2. Vergezeld van mooie verhalen en ongepubliceerd film- en fotomateriaal, geeft hij gedurende de lezing zijn toehoorders/-kijkers een kijkje achter de schermen in de totstandkoming van deze twee prachtige fotoboeken.

Wat is de drijfveer van Raúl om deze boeken te maken. Welke avonturen maakt hij mee tijdens de interviews ? En hoe komt hij toch in contact met al die bekende Surinamers? Het is opvallend dat Suriname, een jonge natie die slechts 41 jaar onafhankelijk is, zoveel iconen heeft weten voort te brengen: topsporters, topkoks, muzikanten, televisiesterren, schrijvers, en nog vele anderen.

Sterren met Surinaamse roots
‘Suriname Beken(d)t’ deel 1 en 2 presenteren 150 sterren met Surinaamse roots zoals men die nog nooit eerder heeft aanschouwd. Raúl pendelde met zijn camera tussen diverse steden, landen en continenten om deze spraakmakende Surinamers vast te leggen. Hij informeerde naar hun jeugd, routes naar succes, voorkeuren tot de Surinaamse cuisine en verzamelde op deze manier een extraordinair dossier aan anekdotes en belevenissen die iets onthullen over het typische Surinaams gevoel. Humberto Tan, Ranomi Kromowidjojo, Jörgen Raymann, Soenil Bahadoer, Roué Verveer, Gerda Havertong, Gerard Spong, het zijn slechts enkele van de bekende Surinamers die in deze grootformaat salontafelboeken worden geportretteerd.

Gesigneerde boeken
Heb je de boeken nog niet in jouw collectie? 27 november zijn ze natuurlijk (gesigneerd) te koop voor € 40 per stuk, maar tegen inlevering van jouw toegangskaartje krijg je van Raul €7 korting op een van de boeken.

Kaarten
Toegangskaarten voor deze lezing kunnen vooraf worden gereserveerd via [email protected]. De prijs is € 7 in de voorverkoop en € 8 aan de deur, dit is inclusief koffie of thee. De kassa is geopend op de avond zelf vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur.

Locatie: ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk.

Cookieinstellingen