Humor, opvliegers, scherven en geluk in het Kennemer Theater

Foto: via Kennemer Theater

De voorstellingen van deze week in het Kennemer Theater in Beverwijk hebben één ding met elkaar gemeen: humor. Donderdagavond zetten Vrijdag & Sandifort de toon, op vrijdag gevolgd door Opvliegers met Antje Montero en Anouk van Neset en ook op vrijdagavond Marc de Hond die evenmin humor uit de weg gaat in zijn eerste soloprogramma.

Vrijdag & Sandifort spelen beroemde typetjes in krankzinnige scènes
Genomineerd voor de Poelifinario 2017 (meest indrukwekkende programma van het seizoen).

Het is een wonder dat ze überhaupt zelf nog weten wie ze zijn. Want La Sandifort is dus ook Dokter Corrie, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis en Hij van Vrijdag is tevens Mark Rutte, Twan Huys en Marco Borsato en ooit Vliegende Panter.

Ze zijn in ieder geval rauw, razendsnel, scherp, over de top, supermuzikaal en ongenadig grappig in een “verrukkelijke voorstelling.” (de Volkskrant *****)

De jury over ‘Vrijdag vs Sandifort’: ‘Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort. In hun derde samenwerking brengen zij een strakke reeks scènes en liedjes die zeer komisch zijn maar ook sterk schrijnen. Het levert een sketchvoorstelling met een prettige rafelrand op, die uitmondt in een persoonlijke finale waarin het letterlijk Vrijdag versus Sandifort wordt.’

Kaarten vanaf € 19,00 voor donderdag 14 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Vriendinnenkomedie Opvliegers 3 gaat naar New York!
Een nieuwe bestemming, een nieuw verhaal, nieuwe muziek en… nieuwe gezichten!

De dames uit de heerlijke en herkenbare vriendinnenkomedie Opvliegers vertrekken naar the city that never sleeps.

Schnabbelzangeres Lydia is vervelend in het nieuws gekomen doordat er een nogal gênant filmpje op het internet is verschenen. Kortom, Lydia moet weg uit Nederland. Haar gebruikelijke reisvriendinnen kunnen niet mee, dus besluit ze alleen te vertrekken; naar New York! In het vliegtuig ontmoet ze Moniek. Dezelfde leeftijd, dezelfde overgangskwalen en verblijft in precies hetzelfde hotel als Lydia. Eenmaal in het hotel ontmoeten de dames twee vriendinnen die er samen even uit zijn: middelbare leeftijdsblogger Joke en Shirley, een kersverse weduwe die na de dood van haar man met een enorme berg geld is achtergebleven.

De Opvliegers dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs en beleven natuurlijk weer een dolkomisch avontuur!

Kaarten vanaf € 22,50 voor de try-out op vrijdag 15 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

‘Scherven brengen geluk’… Marc de Hond kan ’t weten
Confronterende, ontroerende, maar vooral humorrijke voorstelling over leven in een rolstoel

In zijn theatershow ‘Scherven brengen geluk’ vertelt Marc hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde. Nadat hij in 2013 door Howard Komproe werd ontdekt in Toomler vroeg deze hem voor ‘De LULverhalen’ en oogstte hij hiermee lovende kritieken.

‘Scherven brengen geluk’ is zijn eerste soloprogramma. In welk hokje dat precies te plaatsen is, kan Marc nog niet zeggen, maar stand-up comedy zal het in ieder geval niet worden. Of er moet een wondertje gebeuren…

Hoe hard mag je lachen om iemand in een rolstoel? Heel hard, vindt Marc. Bovendien heeft je rollend voortbewegen ook zo zijn voordelen. Je hebt namelijk het perfecte excuus om niet mee te hoeven doen in gênante polonaises, je parkeert je auto overal gratis en hebt altijd de beste plek bij concerten ook al kom je als laatste binnen. Je hoeft nooit te zoeken naar een openingszin (kun je mij even helpen met …?) en vooral denken alle meisjes dat je heel onschuldig bent.

‘Scherven brengen geluk’ is een inspirerend verhaal over kracht, acceptatie en optimisme: het nieuwe leven van Marc de Hond.

Kaarten vanaf € 15,50 voor vrijdag 15 december om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Cookieinstellingen