Nog één week ‘bloemen kijken’ en dan sluit Keukenhof weer de poorten

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zondag 16 mei is de laatste dag dat we nog met volle teugen kunnen genieten van de overvloedige bloemenpracht in het voormalige kruidentuintje van Jacoba van Beieren in Lisse.

Het mocht ook wel een keer tijd worden. Sinds de opening van Keukenhof op 24 maart zijn we ongeveer non-stop gegeseld door regen en wind en was de temperatuur slechts met moeite boven de 5 graden te krijgen. Maar nu, dit weekend en de komende week, lijkt ’t erop dat we alsnog onze schade in gaan halen. De komende dagen stijgt het kwik tot boven de 20 graden en ook in de loop van de komende week lijkt de zon de grote hoofdrol te gaan spelen.

Alles nog in volle bloei
Hoe anders is deze laatste week Keukenhof dan de voorgaande 2 jaar. Door een warm voorjaar waren toen rond deze tijd de meeste voorjaarsbloemen uitgebloeid. Dit jaar bloeit echter alles later en staat nu nog van alles in volle glorie te pronken in de perken en op de velden. Dat, in combinatie met de mooie weersvoorspelling, doet vermoeden dat de laatste week Keukenhof ook wel eens de bèste week Keukenhof van dit seizoen kan worden.

Voor wie van plan is om deze week nog een tripje naar Lisse te maken: hierbij alvast een fotoserie om in de juiste stemming te komen. En wie niet gaat kan op deze manier de lente toch een beetje meegenieten.

Wim Meijer Fotografie_keukehof22 Wim Meijer Fotografie_keukehof21 Wim Meijer Fotografie_keukehof20 Wim Meijer Fotografie_keukehof19 Wim Meijer Fotografie_keukehof17 Wim Meijer Fotografie_keukehof15 Wim Meijer Fotografie_keukehof14 Wim Meijer Fotografie_keukehof13 Wim Meijer Fotografie_keukehof12 Wim Meijer Fotografie_keukehof10 Wim Meijer Fotografie_keukehof8 Wim Meijer Fotografie_keukehof7 Wim Meijer Fotografie_keukehof6 Wim Meijer Fotografie_keukehof5 Wim Meijer Fotografie_keukehof4 Wim Meijer Fotografie_keukehof3 Wim Meijer Fotografie_keukehof2 Wim Meijer Fotografie_keukehof1

Reacties

Cookieinstellingen