Jeroen van der Boom, Kunst & Kitsch en Cubaanse fado’s

Foto: Nick van Ormondt

Volop te beleven dit weekend in het Kennemer Theater in Beverwijk met theatershow van Jeroen van der Boom, toneelstuk Kunst & Kitsch met Liz Snoijink en Cubaanse fado’s door Fernando Lameirinhas.

Jeroen van der Boom: Dit ben ik 2.0
‘Topper’, zanger en tv-presentator Jeroen van der Boom met eigen theatershow vrijdag 9 november in Kennemer Theater

De agenda van Jeroen van der Boom is zo goed als vol. Jaarlijks staat hij in een bomvolle Amsterdam ArenA met de Toppers, presenteert hij diverse tv-shows en komt geregeld met nieuwe muziek. In de intimiteit van het theater komt zijn veelzijdigheid als artiest pas goed tot zijn recht. In deze een intieme setting pakt hij de mooiste momenten uit zijn rijke carrière, zingt energieke liedjes en prachtige ballads.

Reden genoeg om in het theater terug te keren met zijn show ‘Dit ben ik’. Een vernieuwde versie van zijn eerste solo theatershow waarmee Jeroen volle zalen trok. Een persoonlijke show waarbij hij het publiek meeneemt langs de mooiste herinneringen uit zijn rijke carrière. Voor iedereen die deze show al eens heeft gezien, bevat het toch genoeg nieuws om het publiek nogmaals te verrassen!

Jeroen van der Boom breekt in 2007 door als zangers van het nummer ‘Je bent zo’, waarna zijn opmars niet meer te stuiten is. Door de jaren heen heeft Jeroen zich constant opnieuw uitgevonden. Dat bewijst ook zijn meest recente single ‘Nou is het genoeg’, geschreven door Han Kooreneef en DJ John Christian. In dit muziekstuk is zowel de invloed van klassiek als dance te horen.

Kaarten vanaf € 30,50 voor vrijdag 9 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-

Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper in Kunst & Kitsch

Foto: Peggy de Haan

Dit bijzondere en uitdagende toneelstuk dat door lachkoning Jon van Eerd speciaal bewerkt werd voor de twee topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper bied een fenomenaal staaltje acteren. Het toneelstuk zit vol scherpe teksten, onverwachte wendingen en hilarische situaties.

Kunst & Kitsch gaat over een tourgids van een oersaai landhuis. Als blijkt dat zij met haar ongebreidelde fantasie de feiten flink verdraait om de rondleidingen zo wat spannender te maken, wordt ze op staande voet ontslagen. Haar chef krijgt echter spijt en besluit bij de excentrieke vrouw langs te gaan om haar hulp aan te bieden. Hieruit bloeit een wonderlijke vriendschap op, die leidt tot fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.

Kaarten vanaf € 25,50 voor zaterdag 10 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-

Fernando Lameirinhas: Cubaanse fado’s door Portugese Nederlander
Onlangs bracht de Portugese singer-songwriter Fernando Lameirinhas een bezoek aan Cuba. Zonder een speciaal plan: een rondreis zonder bijbedoelingen. Het land en de muziek maakten een onuitwisbare indruk op hem; hij raakte in de ban van dit bijzondere eiland. Het begon al meteen onderweg naar het hotel. In een rammelende taxi hoorde hij de prachtige traditional Flor Pálida (Bleke Bloem) van de Cubaanse zanger Polo Montañez. Het was Lameirinhas’ eerste kennismaking met de zogenaamde plattelandspoëzie.

Hij maakte direct een Portugese vertaling en schreef al tijdens zijn reis een reeks liedjes en fado’s, beïnvloed door de Cubaanse Son met zijn Spaanse en Afrikaanse ritmes. In zijn ogen zijn de muzikale genres uit Portugal en Cuba emotioneel verwant aan elkaar, alhoewel ze anders klinken. Wellicht trekt dit aspect Fernando, die veel verschillende genres heeft gespeeld, zo aan in de Cubaanse Son.

In CUBA IN nodigt de Portugese Nederlander het publiek uit om met zijn blik Cuba te ervaren. Zijn impressies geven zowel blijk van schoonheid als van de schaduwzijde van dit exotische eiland. Zwoelheid, zachtheid en beweeglijkheid, tegenover verschraling en verwaarlozing.

Kaarten vanaf € 19,00 voor zaterdag 10 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties