Grote Harry Bannink Podcast On Tour, pianiste Iris de Hong en toneel met Bruun & Jan

Iris de Hong
Foto: Rahi Rezvani

Toneel en muziek dit weekend in het Kennemer Theater in Beverwijk met Bruun & Jan op de grens van het oud zijn, het theaterconcert ‘Bewogen’ van pianiste Iris de Hond en de Grote Harry Bannink Podcast On Tour.

Bruun & Jan: Wat nou oud?
Een nieuw tragikomisch toneelstuk over ouder worden in een snelle maatschappij.

Bruun Kuijt en Jan Elbertse naderen de grens van ‘oud’. Van versleten, saai, lelijk, zwak en uitgerangeerd zijn. Althans, zo wordt er tegen ouderdom in onze maatschappij vaak aangekeken.

In deze tragikomische, herkenbare en ontroerende voorstelling spelen Bruun en Jan twee gepensioneerde acteurs, tevens liefdespartners, die nog één keer gevraagd worden een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. Zullen de beide heren in staat zijn hun act in één minuut te presenteren en de waanzin van deze snelle maatschappij te overleven?

Onder de regie van Allan Zipson zal Wat nou oud? eerst en vooral een tragikomische en herkenbare voorstelling worden voor zowel oud als jong.

Kaarten vanaf € 16,00 voor vrijdag 16 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Bewogen – Iris de Hond
Intiem theaterconcert van opmerkelijke pianiste

De eigenzinnige pianiste Iris Hond heeft wereldwijd succes met haar album Dear World. Na de release jubelde Leonard Cohen: “A great spirit revealed”. Met deze cd laat ze blijken niet alleen weergaloos te kunnen spelen, maar ook een begenadigd componiste, schrijfster en zangeres te zijn.

In het theaterconcert Bewogen vertelt ze wat haar heeft geïnspireerd deze unieke plaat te maken. Het is een boeiende en ontroerende vertelling over het leven van een opmerkelijke vrouw, die kracht, hoop en liefde put uit muziek. En dit geldt niet alleen voor haar: Iris is begaan met het lot van minderbedeelden. Ze speelt geregeld voor zieken, psychiatrische patiënten, vluchtelingen, daklozen en gevangenen. Met haar bezielde spel weet ze hen voor even boven hun dagelijks leven uit te tillen.

Iris Hond (1987) begon op haar derde jaar met pianospelen. Haar talent bleef niet lang onopgemerkt en op haar veertiende verliet ze haar ouderlijk huis om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze summa cum laude slaagde. Met haar ‘vliegende vleugel’, een vleugel op wielen, bracht Iris wereldwijd mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Nog tijdens haar opleiding kreeg Iris haar eerste platencontract en verscheen haar debuutalbum. In de jaren daarna werd ze ambassadrice van Aangenaam Klassiek, was ze de huispianiste in het AVROTROS-programma De Tiende van Tijl en talentcoach bij het RTL-programma Superkids.

Kaarten vanaf € 18,00 voor zaterdag 17 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour
Gijs Groenteman, Frank Groothof en Dick van der Stoep

(foto: Johanthan Herman)

Harry Bannink, geboren in Enschede (1929-1999) is een van de grootste Nederlandse componisten aller tijden en iedereen die naar de ‘Grote Harry Bannink Podcast’ van Gijs Groenteman luistert, zal dat met een diepe buiging beamen. De eindeloze rij hits die Bannink op de teksten van Annie M.G. Schmidt componeerde, worden door velen nog steeds moeiteloos meegezongen. Onder dat topje van deze glinsterende muzikale ijsberg zitten nóg duizenden kristallen, die jarenlang onderbelicht en vaak ongehoord bleven.

Frank Groothof, een groot Banninkvertolker, neemt het publiek in deze show mee langs de crème de la crème van diens duizelingwekkende oeuvre. Hij wordt daarbij begeleid door Dick van der Stoep, die jarenlang werk van en mét Bannink speelde, onder andere als orkestleider van de musicals ‘Foxtrot’ en ‘Madam’. Gijs Groenteman vertelt tussendoor over het leven van deze onvergetelijke componist.

Een avond vol verhalen over Harry en zijn tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Kaarten vanaf € 14,00 voor zaterdag 17 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453

 

 

 

article
21118
Grote Harry Bannink Podcast On Tour, pianiste Iris de Hong en toneel met Bruun & Jan
Toneel en muziek dit weekend in het Kennemer Theater in Beverwijk met Bruun & Jan
https://heemskerk.nieuws.nl/cultuur/21118/grote-harry-bannink-podcast-on-tour-pianiste-iris-hong-en-toneel-bruun-jan/
2018-11-16T11:44:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/143/2018/11/16114714/Iris-Hond-Rahi-Rezvani-s.jpg
Kennemer Theater
Algemeen, Cultuur