Bomen staan vergunning nieuwbouw Bachstraat niet in de weg

Foto: HSB Bouw / BPD Ontwikkeling

De vergunning voor de nieuwbouw van 114 appartementen aan de Bachstraat (voormalige raadhuisterrein) zal worden verleend. Dit blijkt na afloop van de inzageperiode van 6 weken.

Aan de Bachstraat in Heemskerk  komen 114 appartementen en een half verdiepte parkeergarage. Het gaat om 54 koop- en 60 vrije sector huurappartementen. Op 17 maart 2017 is hiervoor een aanvraag om een projectuitvoeringsbesluit ingediend door de ontwikkelcombinatie HSB Bouw B.V. en BPD Ontwikkeling B.V. Een projectuitvoeringsbesluit is een bijzonder soort omgevingsvergunning.

Vanaf 1 juni lag het ontwerp van het projectuitvoeringsbesluit in het kader van de planologische procedure zes weken ter inzage. In die periode maakte één persoon zijn zorgen kenbaar over de bomen die op het bouwperceel aanwezig zijn en die moeten wijken voor de nieuwbouw.

Het college  stelt echter dat bij het ontwerp al in een vroeg stadium rekening is gehouden met de aanwezigheid van bomen en dat er bij het ontwerp van het bouwplan veel aandacht is uitgegaan naar het behoud van bestaand groen. Voor de bomen die toch gekapt moeten worden is een herplantplicht in het bouwplan opgenomen.

Cookieinstellingen