Happy Weekend in Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk

Foto: Pixabay (bewerking WMF)

Iedere vrijdag publiceert Heemskerk.Nieuws.nl in samenwerking met 251tv de evenementenagenda van Beverwijk, Wijk aan Zee en Heemskerk

Zaterdag 7 mei

 • Vers&Brocante Markt, Zeestraat, Beverwijk: De tweede editie van 2016 plaats van de Vers&Brocante markt met als thema “Dag van de vis en Vakantiebeurs”. Terrassen, gezellige kramen, muziek en een gevarieerd winkelaanbod vormen samen de ingrediënten voor een gezellig dagje funshoppen in de speciaalstraat van Beverwijk. De Vers&Brocante markt begint om 10.00u en duurt tot 17.00u.
 • Denk aan Mij: KDO Toneel met ‘rasechte komedie’ in Kennemer Theater. Beverwijkse toneelvereniging met ‘Denk aan Mij’ op de planken. Zaterdag 7 mei staat toneelvereniging KDO (Kunst Door Oefening) op de planken in het Beverwijkse Kennemer Theater met de komedie ‘Denk aan Mij’ van Hetty Heyting. Het resultaat daarvan is zaterdag 7 mei dus te zien in het Kennemer Theater. Aanvang 20.15u (zaal open om 20.00u). Kaarten à € 15,- (incl. garderobe en pauzedrankje)  kunnen worden besteld via [email protected] Ook is het mogelijk om op de dag van uitvoering kaarten aan de zaal te kopen.
 • Opening expositie: Jaap Velserboer“: Locatie KEK – Kunst Exposities Kerkplein. 16.00u. Met een knipoog naar Jan Hoet, de Belgische curator die wereldwijd opzien baarde met zijn locatietentoonstelling Chambres d ‘Amis in Gent is twaalf kunstenaars gevraagd kunst te realiseren in bestaande (poppen-)huizen. Geen schilderijen op miniformaat, maar ingrepen die variëren van een totale verbouwing in de trant van Gordon Matta Clark tot subtiele, maar vervreemdende toevoegingen die nauwelijks opvallen.
 • De Drie Musketiers: Optreden in De Nozem en De Non, zondag 7 mei: De Drie Musketiers, t.w. Dakota, Surf Aid-Kit  en Tony Clifton. Zaal open 21.00 uur | Aanvang 21.30 uur. Kaarten: voorverkoop € 5,- / aan de deur € 7,50
 • Rock & Roll Beach Day in Wijk aan Zee op zaterdag 7 mei in het kader van het Meifestival. Meer info op http://www.meifestival.nl/rock-n-roll-beachday/
 • Kermis: Zaterdag 7 en zondag 8 mei: Kermis (Meifestival) op de Dorpsweide. Beide dagen tot 00.00u

Zondag 8 mei

 • Sportfair Beverwijk: Sportief Beverwijk presenteert zich gedurende de zesde editie van Sportfair de SportFair Beverwijk, in en rondom sporthal de Walvis aan de Van Loenenlaan. De opening van de Sportfair is om 11.00u en de sport- en cultuurprogramma’s duren tot 16.00 uur. De toegang voor bezoekers is geheel gratis.
 • Vrijzwemmen op Moederdag met het hele gezin, en mama zelf mag gratis mee. Zo probeert Sportfondsenbad Beverwijk Moederdag extra gezellig te maken. Tijdens het vrij zwemmen op 8 mei ligt er volop spelmateriaal in het water en is ook de duikplank en de glijbaan geopend. Tevens ligt de 12-meter lange opblaasbare attractie, Jip’s stormbaan, in het water voor spetterend plezier. Al met al belooft Moederdag in Sportfondsenbad Beverwijk een ‘spetterende’ dag te worden. Het recreatief zwemmen op zondag is van 09.00 tot 12.00 uur.
 • Balletvoorstelling en modeshow op De Bazaar: Men kan op de catwalk afwisselend genieten van een balletvoorstelling en een modeshow. De ballerina’s showen ook de kleding van de modeshow. Er is merkkleding, kinderkleding, dameskleding en grote maten kleding te zien tijdens deze modeshow.  Tevens een speciale Moeder-Dochter modeshow, in het kader van Moederdag”. Deelnemende ondernemers aan de modeshow zijn: Hal21Fashion; gegarandeerde merkkleding van o.a. Versace, Moschino, Guess, met kortingen van 20-80%. KidsDiscount uit Hal 5; kinderkleding  Fancy Fashion uit Hal 2: damesmode Grote maten kleding uit Hal 30: mode voor een maatje meer DID kleding: dames- en kindermode. Locatie is bij mooi weer voor Het Marktkantoor en bij slecht weer in Hal 30 bij het Food Court.
 • Concert van Gipsyswing & traditionals La Manouche in Cultureel Café Camille in Beverwijk. La Manouche is een gitaarduo met Mou’ché : zang en ritmegitaar en Manito: sologitaar. Het repertoire van dit tweetal is een samenstelling van gipsytraditionals uit de sinti en roma cultuur en stukken in de sfeer van Django Reinhardt. Rauwe ongepolijste zang en vurige improvisaties zijn het handelsmerk van La Manouche. Mou’ché zingt met zijn doorleefde stem over het wel en wee van het zigeunerbestaan. Aanvang concert: 15.00u. Toegang gratis.
 • Kofferbakmarkt van Wijk aan Zee: een hele leuke en drukbezochte rommelmarkt op de dorpsweide waarbij de kooplieden hun waren vanuit hun kofferbakken aan de man brengen. Een absolute aanrader voor de Meifestivalgangers om deze te gaan bezoeken op zondag. Lekker struinen door mooie oude spulletjes van de verkopers. Zondag 8 mei van 08.00 uur tot 16:00

Jouw evenement op ‘Happy Weekend’
Wie met een activiteit opgenomen wil worden in de weekend-evenementenagenda kan een mailtje sturen met de relevante informatie van het evenement (adres, tijd, kosten, waar aanmelden, eventueel adres website) naar [email protected] of naar [email protected]. Graag met de vermelding ‘weekendagenda’ plus datum van het evenement als onderwerp. Om het evenement te kunnen verwerken moet het uiterlijk op de donderdagavond voorafgaand aan het betreffende weekend binnen zijn.

Reacties

Cookieinstellingen