Buiten spelen met speelgoedwapens kan gevaarlijk zijn

Foto: Pixabay

Soms lijken speelgoedwapens zo op echte vuurwapens dat ze bedreigend overkomen. Om die reden zijn dit soort ‘niet van echt te onderscheiden’ speelgoedwapens dan ook op straat en in de horeca en winkelcentra verboden.

Campagne
De politie is deze week een campagne begonnen om ouders en kinderen te wijzen op de gevaren van dit soort speelgoedwapens in de openbare ruimte.
Gedurende de afgelopen twee jaar zijn politieagenten steeds vaker geconfronteerd met jongeren die in de openbare ruimte speelgoedwapens droegen die sterk leken op echte wapens. Ging het in 2014 nog om 125 incidenten, in 2015 waren dit er al 140.

Gevaarlijk op straat
“Omdat de speelgoedwapens zo echt lijken, kunnen agenten op straat reageren alsof het om een dreiging met echte vuurwapens gaat. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties waarbij, in het uiterste geval, agenten zelfs zouden kunnen besluiten dat ze moeten schieten”, aldus de politie.

Verwarring voorkomen
Om verwarring te voorkomen roept de politie ouders op om hun kinderen niet buiten te laten spelen met echt lijkende speelgoedwapens. Binnenshuis, oké. Maar misschien is een spelletje ‘Mens-erger-je-niet’ wel veel leuker!

Cookieinstellingen