Rabobank hoofdsponsor Heliolympics

Foto: Heliomare

Afgelopen dinsdag werd de samenwerking tussen Heliomare en de samenwerkende Rabobanken in Noord-Holland officieel bekrachtigd met de ondertekening van het sponsorcontract voor de Heliolympics.

De Heliolympics is een paralympisch evenement dat sporten onder mensen met een beperking bevordert en integratie van aangepast sporten in de samenleving verbetert. Met deze ondertekening is de Rabobank officieel hoofdsponsor van de Heliolympics.

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid bevorderen
Tijdens de Rabobank Lenteborrel ondertekenden Cees Raaijmakers, voorzitter Raad van Bestuur Heliomare en Jakob Klompien, directievoorzitter Rabobank de samenwerking. Dhr. Klompien: “Als coöperatieve bank geloven wij dat het uitbreiden van het sociale netwerk van mensen, de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van het individu bevordert. Met sport kan je dit bij uitstek realiseren. De Heliolympics geeft in het bijzonder invulling aan deze doelstelling. Daarom zijn wij met alle 12 Rabobanken in Noord-Holland, net als 4 jaar geleden, gezamenlijk hoofdsponsor van dit prachtige evenement.”

Gerard Kemkers
Speciale gast van de avond was schaatscoach Gerard Kemkers. In een Collegetour-achtige setting kregen genodigden de unieke gelegenheid om hem het hemd van het lijf te vragen over zijn ervaring als topsporter en coach, het omgaan met tegenslagen, teambuilding, samenwerking en zijn rol als ambassadeur van de Heliolympics.

Tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen
De Heliolympics vindt plaats op diverse locaties in Noord-Holland van 22 september tot en met 6 oktober. Het evenement staat in het teken van overwinningen, teamspirit en het verleggen van grenzen. Tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking hebben de mogelijkheid om op een inspirerende manier diverse sporten te ontdekken, zoals boccia, boogschieten, tennis, klimmen, blokarten en atletiek.

Met de steun van de Rabobank kunnen diverse onderdelen van de Heliolympics gefinancierd worden. Cees Raaijmakers: “Door deze gift kunnen mensen met een beperking ervaren wat sport en bewegen doet met de gezondheid, leefstijl en vooral hoeveel plezier het geeft om samen te sporten. Dit is een enorme stimulans.”

Meer informatie
Voor meer informatie over de activiteiten, deelname, sponsoring en ambassadeurs: www.heliolympics.nl

Cookieinstellingen