Inschrijving ‘Subaru Beach Battle Wijk aan Zee’ gestart

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zondag 26 november wordt voor de vierde keer de Beachbattle verreden op het strand van Wijk aan Zee. Inmiddels is de inschrijving gestart voor wat gezien wordt als een van de mooiste strandraces van ons land. .

De vorige editie telde in totaal rond de 450 deelnemers. Dat waren er zo’n 150 minder dan het jaar daarvoor. Dat had ongetwijfeld alles te maken met de Velsertunnel Run die toen op dezelfde dag werd gelopen, en waar veel recreanten aan deelnamen. Het is dan ook te verwachten dat het aantal deelnemers dit jaar weer beduiden hoger zal uitvallen.

Tot de verbeelding sprekend parcours
Net als bij de vorige edities is ook dit jaar weer sprake van een tot de verbeelding sprekend parcours met een lengte van 8 kilometer. De wedstrijdrijders gaat over 4,5 ronde, terwijl de recreanten na 3,5 ronde over de finish komen. In het parcours zijn diverse uitdagende elementen opgenomen zoals de 18% steile Schoosklim, de SunSea Fly-Over en een éénmalige overgang over de Noordpier. En verder wordt de echte zwaarte van de wedstrijd natuurlijk bepaald door de weersomstandigheden, die extreem kunnen verschillen. Zo hadden we in 2015 te maken met barre weersomstandigheden waarbij de deelnemers letterlijk weer en wind moesten trotseren. Subara Niestcar drie jaar hoofdspons
Hetzelfde als vorig jaar is de hoofdsponsor. Sinds 2016 heeft Subaru-dealer Niestcar uit Heemskerk voor drie jaar zijn naam als hoofdsponsor verbonden aan dit spectaculaire  wielerevenement.

Wedstrijdrijders en recreanten gescheiden
Net zoals vorig jaar zullen ook bij de editie van 2017  de wedstrijdrijders en de recreanten niet gelijktijdig zullen starten. De recreanten mogen al ’s morgens om 11.00 uur uit de startblokken, terwijl de wedstrijdrijders pas om 14.00 uur hun rondjes mogen gaan draaien. Daarbij hebben de recreanten een tijdslimiet van 2,5 uur, en moeten de wedstrijdrijders hun (langere) afstand binnen 2 uur hebben afgelegd. Wie volgen Lars Boom en Pauliena Rooijakkers op?
Wie op zondag 26 november de opvolger gaat worden van Lars Boom en Pauliena Rooijakkers, de winnaars van de editie van 2016, of dat zij erin zullen slagen om hun titel te prolongeren… we weten het over een kleine vier maanden. Tot die tijd zal men eerst zich moeten gaan inschrijven om überhaupt mee te kunnen doen met deze heroïsche mountainbikerace.

Snel inschrijven
Inschrijven voor de Beach Battle Wijk aan Zee kan vanaf heden. Klik HIER voor het inschrijfformulier.  Wie zich vóór 1 september inschrijft krijgt € 5,- korting en betaalt dus geen € 22,50 maar € 17,50 voor zijn/haar startbewijs.

Kijk voor meer informatie op http://subarubeachbattle.nl/

Cookieinstellingen