ODIN ’59 maakt werk van veiligheid

Foto: ODIN '59

Sinds de promotie naar de Derde Divisie in 2016 is HSV ODIN ’59 volop bezig om de vereniging verder te professionaliseren. De aanstelling van Daniël Steendam als veiligheidscoördinator is daar een mooi voorbeeld van.

Oud militair
De 43-jarige Steendam is teamleider in de veiligheidsbranche en heeft diverse functies bij De Koninklijke Marechaussee verricht in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte hij in het verleden onder andere als veiligheidsmedewerker bij AZ. Sinds vorig seizoen heeft hij zich steeds nadrukkelijker beziggehouden met de veiligheid rondom de thuiswedstrijden van het eerste elftal  van HSV ODIN ‘59.

Gezellig
De geboren Groninger is trots dat hij op deze manier iets kan betekenen binnen de vereniging. “ODIN ’59 is een grote amateurclub met een bruisende jeugdafdeling”, aldus Steendam. Als ouder/trainer coach trapt hij af en toe zelf ook een balletje op het hoofdveld. Op vrijdagavond met andere vrijwilligers, in ongedwongen sfeer zonder verplichtingen. “En dat is nou zo mooi aan de club. Iedereen voelt zich hier thuis, van het allerhoogste amateurniveau tot aan de recreatie voetballers en jeugd”.

Wedstrijden 1e elftal
Een belangrijke taak van de veiligheidscoördinator is het reilen en zeilen op en rond het complex tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal. “Een week terug ontvingen we een paar honderd supporters van Quick Boys op ons sportpark.” En dat kan volgens Steendam alleen na een goede voorbereiding waarbij hij altijd intensief contact heeft met de coördinatoren van de bezoekende partij. Het vroegtijdig uitwisselen van informatie en het in kaart brengen van de risico’s is daarbij cruciaal. “En zo kun je alle supporters zo veilig en gastvrij mogelijk ontvangen op je eigen terrein”.

Hulp van vrijwilligers
De vereniging leunt inmiddels zwaar op de know-how van de enthousiaste vrijwilliger die de club zo breed mogelijk wil ondersteunen. De accommodatie, de jeugdafdeling, procedures bij calamiteiten, er zijn veel zaken die zijn aandacht vragen. “Maar ook ik kan het niet alleen, zonder de hulp van andere vrijwilligers krijg ik niet veel van de grond”. Inmiddels zijn steeds meer betrokkenen bij de club zich daarvan bewust. “En dat is mooi ,want veiligheid gaat voor alles. Ook bij een voetbalclub als HSV ODIN ’59”.

Cookieinstellingen