Jeugdkeeper ODIN ‘59 trekt aandacht scouts

Foto: Odin '59

Keeper Pepijn Wijker (10) uit Heemskerk is in het kader van het Jeugdplan Nederland door de KNVB opgeroepen voor het spelen van enkele selectiewedstrijden.

Zijn prestaties in het voetbalteam van ODIN ’59 JO11-1 zijn dusdanig opgevallen dat hij een uitnodiging van de nationale voetbalbond ontving. De jeugdige doelman heeft over aandacht van scouts niet te klagen, hij werd eerder al voor de AZ-voetbalschool en voor Jonger Oranje O11 geselecteerd.

ODIN ’59 en AZ-voetbalschool
Pepijn speelt al sinds zijn 5 e jaar bij ODIN ’59 en doorliep tot nog toe alle selectie teams. Al snel voelde hij dat zijn vaste plek in het doel moest zijn en begon 3 jaar geleden met keeperstraining bij zijn huidige club. Sindsdien is hij op diverse vlakken gegroeid en pakt hij alle uitdagingen aan die op zijn pad komen. Zo kreeg hij eind 2017 voor het eerst de kans om zich ook buiten zijn voetbalclub extra te gaan ontwikkelen. Scouts van AZ, die hem diverse keren hadden bekeken, selecteerden hem voor de AZ-voetbalschool. Sindsdien volgt hij samen met andere talenten uit de regio extra trainingen op het complex van De Foresters in Heiloo. Een uitgelezen kans om in zijn eigen team bij ODIN ’59 te blijven voetballen en ondertussen door te groeien.Jonger Oranje
Ook bij ‘Jonger Oranje’ (een samenwerkingsverband van 12 profclubs) bleven zijn verrichtingen in het doel niet onopgemerkt. Na eerst een plek in het regioteam te hebben veroverd werd hij na de ‘finals’ afgelopen juni voor de definitieve landelijke selectie uitgekozen. Hiermee krijgt hij de mogelijkheid om met dit team tegen buitenlandse topteams en jeugdteams van eredivisie clubs te gaan spelen. De eerste wedstrijden vinden plaats in het stadion van FC Volendam waar de Jonge Duivels (België) en Giovani Azzuri (Italië) binnenkort de tegenstanders zijn.Jeugdplan Nederland (JPN)
KNVB talentcoaches en scouts bezochten afgelopen periode verschillende regio’s om bij amateurclubs jeugdspelers in diverse leeftijdscategorieën te bekijken. Hiermee wil de KNVB de beste talenten uit het land al vroeg in beeld brengen en houden en deze voetballers kansen bieden. Pepijn Wijker viel op door zijn goede prestaties in het doel en ontving een uitnodiging voor het deelnemen aan twee selectiewedstrijden voor het JPN team jongens onder 11 Alkmaar/Amsterdam. Dit biedt hem de unieke kans om ook een plek in het Jeugdplan Nederland team van de KNVB te veroveren.

'

Reacties

article
20981
Jeugdkeeper ODIN ‘59 trekt aandacht scouts
Keeper Pepijn Wijker (10) uit Heemskerk is in het kader van het Jeugdplan Nederland door
https://heemskerk.nieuws.nl/sport-en-gezondheid/20981/jeugdkeeper-odin-59-trekt-aandacht-scouts/
2018-11-06T15:13:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/143/2018/11/06211116/Foto-Pepijn-Wijker.jpg
jeugdkeeper, Odin 59
Jeugd, Sport en Gezondheid