112

Verdachten woninginbraak aangehouden

Foto: Politie IJmond

Dankzij tips van getuigen en de ontembare speurzin van politiehond Rocky heeft de politie drie mannen aanhouden voor het plegen van een inbraak in Heemskerk.

Omstreeks 22.00 uur had de politie een melding binnengekregen van getuigen die mannen over een tuinschutting hadden zien klimmen in de steeg tussen de Zuilenburg en de Lunenburg in Heemskerk. Even later hadden de getuigen ook licht aan dien gaan in een woning aan de Lunenburg. De gewaarschuwde politie, die snel ter plaatse was, blokte direct de woningen aan de Lunenburg af, waarna de inbrekers alsnog probeerden weg te komen.

Rocky
Daarbij gingen ze echter voorbij een de niet te stoppen speurdrang van politiehond Rocky. De trouwe viervoeter van Politie IJmond bevestigde opnieuw zijn status van ‘ultieme crime-fighter’ door de drie verdachten op te sporen in de achtertuin van een woning, waar het drietal zich had verschanst. Het ging om een 17-jarige Heemskerker, en twee Beverwijkers van 19 en 21 jaar oud.

Bij de verdachten en in de tuin van het pand waar was ingebroken werden ook delen van de buit teruggevonden. De mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Reacties

Cookieinstellingen