112

Basisschool De Ark wordt Steve JobsSchool

Foto: Youtube / 251tv

Boeken, schriften, pennen en vooral heel veel dingen in het hoofd ‘stampen’. Het is waar we ongeveer allemaal ‘wijs’ van geworden zijn. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Zeker met de huidige digitale mogelijkheden.

(Bron: 251TV)

Gepersonaliseerd onderwijs
Liepen we in het verleden te sjouwen met zware schooltassen vol met boeken, nu kun je voor ongeveer 12 jaar leerstof kwijt in één enkele laptop of tablet. Alleen dat is al een heel voordeel, minstens voor de rug, want het scheelt heel wat gesjouw. Maar het échte grote beoogde voordeel ligt natuurlijk op het gebied van leren en dan vooral in het feit dat de computer (laptop, tablet, etc.) veel meer mogelijkheden biedt voor meer ‘gepersonaliseerd’ onderwijs.

Steve JobsSchool
Vier jaar geleden, op 26 maart 2012, vertelde Maurice de Hond in ‘De Wereld Draait Door’ over zijn plannen om een zogenaamde Steve JobsSchool op te richten. Een school  waar kinderen de iPad zouden gebruiken om te leren en voor een groot deel de boeken zou vervangen. Hij was op dat idee gekomen door  zijn dochter Daphne, die al in de weer was met de iPhone en i Pad sinds ze 6 maanden was.

Anderhalf jaar later, in augustus 2013, ging de eerste Steve JobsSchool van start in Breda. Sinds die tijd is het aantal al gegroeid tot boven de 25, en ook dat lijkt nog maar het begin te zijn, want ook nu maken nieuwe scholen zich op voor de overstap naar het O4NT-onderwijs.

De Ark
Een van die scholen is  Basisschool De Ark in Heemskerk. Reden voor 251tv om een keer langs te gaan bij De Ark voor een interview met directeur Benjamin Pel die vertelt wat een Steve JobsSchool wèl is en wat niet, de gedachte achter het schoolconcept, hoe het werkt en over hoe je (nog) meer informatie kunt krijgen.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

 

Reacties

Cookieinstellingen