112

Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 30 maart tot en met 5 april

Van Acker tot Burcht (Jacqueline van den Berg)

 • Vrijdagavond 1 april, omstreeks 22.05 uur, zag een oplettende bewoonster van de Lunenburg dat er twee mannen over een schutting klommen. Haar echtgenoot werd gewaarschuwd, die de mannen achterna ging. De inmiddels ter plaatse gekomen politie zette de buurt rondom af, waarna, na een zoektocht met de hondengeleider, in een tuin, drie inbrekers op heterdaad konden worden aangehouden. In omliggende tuinen werden diverse goederen aangetroffen, welke van een woning inbraak afkomstig bleken te zijn. De melders zijn inmiddels, namens de teamchef M. Dubbeld, beloond met een mooie bos bloemen.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

 • Op de Rijksstraatweg werd een snelheidscontrole gehouden op de bromfietsen. Enkele bekeuringen werden uitgeschreven.
 • Door de collega’s wordt regelmatig gesurveilleerd in de omgeving van de parkeerterreinen aan de sportboulevard. Daar worden dan zo nu en dan personen aangetroffen. Van echte strafbare feiten is geen sprake. Wel worden de personen vastgelegd in het systeem en mocht er overlast worden ervaren worden zij verzocht hun heil elders te zoeken.
 • In de avond van 1 april zag een buurtbewoner dat er iets in de brand stond in een steeg van de scholen aan de Visserstraat. Een unit had vlam gevat en brandweer heeft geblust. Later op de avond werden 2 jeugdigen in de kraag gevat die bekenden met wasbenzine dit te hebben gedaan.
 • Bij Albert Heijn werd een 15 jarige jongen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen zal zijn straf ondergaan bij bureau Halt.

Boven de Baandert

 • Op de Woekeven werd bij een woning aangebeld door 2 vrouwen. Zij hadden een vaag verhaal en wilden wel heel graag naar binnen. De bewoner was goed bij zinnen en vertrouwde het niet en heeft ze weggestuurd. Betroffen zigeunertypes. Zij zijn in de omgeving niet meer aangetroffen.
 • Op de Professor ten Doesschatestraat vond een fysieke schermutseling plaats tussen buren. Men was het niet eens over geparkeerd staande auto’s. Aangifte van mishandeling door één van de buren werd gedaan.

Zuidbroek-Oosterwijk (Gerrit van der Pijl) 

 • De afgelopen week zijn er diverse pogingen tot woninginbraken geweest in de wijk. In de nacht van 29 op 30 maart werd een poging gedaan bij een woning op de Lessestraat. Schade aan diverse deuren. Maar doordat bewoner wakker werd zijn daders gevlucht.
 • In de nacht van 2 op 3 april was een hoekwoning aan de Henegouwenlaan “aan de “beurt”. Geprobeerd is zowel via de voordeur als via een klapraam de woning in te komen, maar dat is niet gelukt.
 • Dinsdagavond kwam omstreeks 20.45 uur de melding binnen dat een persoon onwel was geworden. Ter plaatse bleek een 55 jarige vrouw teveel in het glaasje te hebben gekeken en daardoor “onvast” ter been was geworden. Zij wilde nergens aan meewerken en is, derhalve, vriendelijk verzocht naar huis te gaan. Dat deed zij dan ook.
 • Woensdag 30 maart kwam de melding binnen dat een persoon met een mes was bedreigd op het Europaplein. Ter plaatse bleek dat de huismeester van de woningbouwvereniging onenigheid had gehad met twee andere personen waarbij een mes was gezien. Uit onderzoek is gebleken dat er van bedreiging geen sprake was

 

Reacties

Cookieinstellingen