112

Auto breekt doormidden bij zwaar ongeluk op A9

Foto: Nieuwsfoto/laurens Bosch

Een auto is vanochtend op de A9 zo hard gecrasht dat het wrak doormidden is gebroken; wonder boven wonder liepen de geschrokken inzittenden geen ernstige verwondingen op.

Het ongeluk gebeurde rond 6.00 uur bij Akersloot op de weghelft richting Alkmaar, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Wat zich exact heeft afgespeeld, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de auto een boom heeft geraakt en in twee stukken brak, waarna de achterste helft op de vangrail in de middenberm tot stilstand kwam, terwijl de voorste helft over de andere vangrail vloog en in het gras naast de snelweg belandde.

Inzittenden uit Alkmaar en Heerhugowaard met schrik vrij
In afwachting van de hulpdiensten ontfermden getuigen zich over de twee inzittenden. De 22-jarige Alkmaarder en de 30-jarige man uit Heerhugowaard lijken er zonder ernstige verwondingen van afgekomen, wat gezien de schade ook volgens de politie een klein wonder genoemd kan worden.

Hoewel er aanvankelijk melding werd gemaakt van een ongeluk met vier auto’s, waren er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Behalve ambulances, brandweer en politie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De twee mannen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Vanwege de opruimwerkzaamheden en het politieonderzoek was de A9 tussen Akersloot en knooppunt Kooimeer tot ongeveer 8.30 uur afgesloten. Verkeer werd omgeleid via de afrit Akersloot en de N244.