55+

Cadeau voor mantelzorgers in Heemskerk

Foto: Pixabay

Voor het vierde jaar op rij zorgt de gemeente Heemskerk er weer voor dat mantelzorgers een ‘mantelzorgwaardering’ kunnen aanvragen: een blijk van waardering in de vorm van een cadeau.

Per Heemskerkse inwoner die mantelzorg ontvangt kan maximaal voor twee mantelzorgers de waardering aanvragen. Een ieder die mantelzorger is of iemand weet die mantelzorger kan dit melden aan de Gemeente Heemskerk. De gemeente benadrukt niemand te willen vergeten!

Zonder vergoeding, minimaal 4 uur per week en langer dan 3 maanden
Het werk van mantelzorgers is onbetaalbaar. Mantelzorg is er in alle soorten en maten. Dat kan variëren van een paar uurtjes tot zeven dagen in de week. Mantelzorgers zijn bijvoorbeeld (jonge) kinderen, die zorgen voor een gehandicapte ouder of senioren die zorgen voor hun partner. Maar ook buren, die boodschappen doen en vervoer naar doktersafspraken regelen. Wie dit doet zonder vergoeding en meer dan vier uur in de week en langer dan drie maanden kan zich aanmelden via www.heemskerk.nl

Antwoordkaart
Voor wie het niet lukt om zich www.heemskerk.nl aan te melden, is het ook mogelijk een antwoordkaart in te zenden. De gemeente verstuurt deze maand een huis-aan-huis brief met meer informatie over het mantelzorgcadeau. Bij deze brief is een antwoordkaart toegevoegd.

Informatie en advies
Het werk van mantelzorgers is niet alleen zwaar, maar soms ook moeilijk te combineren met school of werk. We(l)doen/MaatjeZ wil mantelzorgers daarom óók graag helpen met informatie, ondersteuning en advies. Hiervoor kan men contact opnemen met We(l)doen/MaatjeZ, www.maatjez.nl, telefoon 088-9957788.

Centra voor mantelzorg
De consulenten van MaatjeZ kunnen informatie geven over praktische zaken zoals vergoedingen en toeslagen. Ze weten ook de weg naar ondersteuning als de zorg misschien zwaar wordt. Zij kunnen mantelzorgers helpen om hun belangrijke werk vol te houden.

Reacties

0