Mei: vaarmaand in natuurgebied Landschap Noord-holland

Foto: Dutchfoto (via Landschap Noord-Holland)

In mei is het elke zondagmorgen mogelijk om een vaartocht te maken door natuurgebied Eilandspolder. Op de boot stappen bij het plaatsje Driehuizen in de buurt van Alkmaar en heerlijk rondvaren door een van de rijkste weidevogelgebieden van Nederland.

Op zondag 1, 8, 15, 22 en 29 mei organiseert het Landschap Noord-Holland bootexcursies van maximaal 2 uur. Volop genieten van bijzondere flora en fauna. De gids vertelt alles over het mooie stuk puur natuur waar men doorheen vaart, over het ontstaan, het beheer en waarom  de weidevogels hier graag zitten.  Onderweg wordt even gestopt voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar allerlei zangvogels zowel te zien als te horen zijn.

Kindervaartocht
Behalve voor volwassenen is er ook een kindervaartocht op woensdag 18 mei van 14.00-16.00 uur. Ouders kunnen uiteraard (tegen betaling) ook mee aan boord. De boswachter vertelt over de vogels en de koeien, het weiland en de grutto. Een vrolijk en leerzaam natuuruitje.

Reserveren noodzakelijk
De bootexcursies kosten € 15,- (€ 10,- voor kinderen tot 12 jaar). Beschermers (abonnement)  resp. € 10,- en € 7,50. Reserveren is noodzakelijk en kan op www.gaatumee.nl.
Tip: Op het water is het vaak wat frisser dan op het vaste land, dus neem extra warme kleding mee.  Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN  Driehuizen

 

Cookieinstellingen