Project ZomerOndernemer zoekt nieuwe deelnemers

Foto: Zomerondernemer

Deze zomer vindt het project ZomerOndernemer voor de eerste keer plaats in de regio IJmond/Haarlem. Dit project helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf tijdens de zomervakantie en is nog op zoek naar nieuwe deelnemers.

Onder professionele begeleiding leren de deelnemers de beginselen van het ondernemerschap en gaan vervolgens zes weken aan de slag met hun eigen bedrijf. Nieuwe deelnemers zijn welkom en worden wegwijs gemaakt in het ondernemerschap.

Op woensdag 20 juli 2016 start het project ZomerOndernemer in de regio IJmond/Haarlem. Tijdens het project leren de deelnemers onder andere hoe zij moeten netwerken, boekhouden en bovenal ook geld verdienen dankzij het ondernemerschap. Jongeren kunnen gratis meedoen en zijn vrij om na afloop van het project zelf te bepalen of zij verdergaan met hun bedrijf en/of idee. Uit voorgaande jaren blijkt dat ongeveer een derde van de deelnemers zich na het project inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Jongeren kunnen zich inschrijven via http://www.zomerondernemer.nl.

Zomerondernemer
Het project ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de zevende keer plaats in Nederland en wordt uitgevoerd door de stichting The New Entrepreneur. In 2015 won het project de Nederlandse en Europese finale van de European Enterprise Promotion Awards in de categorie ‘ondernemerschapsbevordering’. Deze award werd uitgereikt door de Europese Commissie. Sinds het begin van het project zijn ongeveer 550 jongeren  in aanraking gekomen met het ondernemerschap.

Reacties

Cookieinstellingen