Opgewekte Woning Club van start in Beverwijk en Heemskerk

Foto: Pixabay

In Beverwijk is maandag 9 mei de eerste Opgewekte Woning Club in deze regio van start gegaan. Woensdag 18 mei start dit bijzondere initiatief ook in Heemskerk en de komende maanden volgen ook gemeente Uitgeest en Velsen.

De Opgewekte Woning Club maakt energie besparen leuker, makkelijker en slimmer! De zeven deelnemers uit Beverwijk zijn naar huis gegaan met tools om komende tien dagen hun energieverbruik te monitoren.

Gezamenlijk energie besparen en comfort verhogen
Via de Opgewekte Woning Club leren inwoners in een aantal heldere stappen hun huis en energieverbruik beter kennen. Vervolgens maken zij, met ondersteuning van een professionele duurzaamheidsadviseur, een stappenplan voor de verduurzaming van de eigen woning. Door samen te werken met buurtgenoten, kan de uitvoering van energiebesparende en comfortverhogende maatregelen gezamenlijk worden opgepakt. Alles is verpakt in drie bijeenkomsten waar de deelnemers kennis en ervaringen delen en situaties met elkaar vergelijken.

Kosten en moeite besparen
In Beverwijk startte het traject met een wijkgerichte aanpak, gevolgd door een informatiebijeenkomst. Vijftig inwoners maakten gebruik van het aanbod een infraroodfoto te laten maken van de eigen woning. Circa zestig mensen bezochten de informatieavond. Zeven buurtbewoners trekken nu de handschoen aan en zijn samen op weg om kosten en moeite te besparen. Deze aanpak werkte ook in Heemskerk, waardoor daar op 18 mei buurtgenoten samen aan de slag gaan. Ook hier kan men zich nog voor aanmelden.

Deelnemen
Inwoners uit Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest of Velsen die interesse hebben om deel te nemen aan de Opgewekte Woning Club kunnen zich aanmelden via www.odijmond.nl/owc. Op deze pagina staat meer informatie over het initiatief en is een blog te lezen van een van de deelnemers.

logo_opgewekte_woning_club banner

Reacties

Cookieinstellingen