55+

Lezing over huisautomatisering (domotica) in bibliotheek Heemskerk en Beverwijk

Foto: Pixabay

Op maandag 19 en dinsdag 20 november geeft Pieter de Jonge van SeniorWeb IJmond een lezing over huisautomatisering bij Bibliotheek IJmond Noord in Heemskerk en Beverwijk.

Dagelijks komen we gewild of ongewild in aanraking met allerlei vormen van domotica oftewel huisautomatisering. Het gaat om apparaten en systemen in en om huizen en gebouwen die elektronische info gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van handige functies, zoals bij beveiliging, verlichting, verwarming, huishoudelijke apparatuur en thuiszorg.

Voorbeelden zijn de slimme meter, de slimme thermostaat en de slimme wasmachine. Maar ook de op afstand bedienbare beveiligingsinstallatie van het huis, intercom en toegangsverlening, automatische bediening van gordijnen of zonwering, etc.

Over dit onderwerp geeft door Pieter de Jonge van SeniorWeb IJmond maandagochtend 19 november om 10.00 uur in de bibliotheek aan het Maerten van Heemskerckplein 3 in Heemskerk een lezing.

Op dinsdag 20 november kan men deze lezing om 10.00 uur ook bijwonen in de openbare bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk. Pieter geeft dan uitleg over huidige en toekomstige toepassingen van domotica en hij gaat in op de voor- en nadelen ervan. Toegang gratis. Iedereen is van harte welkom!

Reacties