Fijnstof centraal tijdens tweede Politiek Café GroenLinks

Foto: Wim Meijer Fotografie

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 organiseren de afdelingen GroenLinks van Beverwijk, Heemskerk en Velsen gezamenlijk een Politiek Café op woensdag 23 januari in de Grote Kerk in Beverwijk.

Thema van dit Politiek Café (een informatieavond en debat) is de op dit moment in de IJmond zeer actuele fijnstofproblematiek. Aan de discussietafel praat Adrie Winkelaar met vertegenwoordigers uit de industrie, de politiek alsook met deskundigen van onder meer de GGD.

Iedereen weet en ondervindt dat de luchtkwaliteit in de IJmond te wensen overlaat. De problemen rondom het terugdringen van fijnstof zijn dan ook niet ‘van de lucht’. Het rondetafelgesprek geeft daarom niet alleen ruimte voor informatie over deze onzichtbare maar complexe materie maar ook voor een debat over hoe dit probleem aan te pakken.

Hoe pakken we dat aan? Wat is de stand van zaken? Hoe wordt er gemeten en wat meten we dan precies? Welke dilemma’s zijn er en welke mogelijke oplossingen? Een paar vragen die zeker aan bod zullen komen en waarover gediscussieerd zal worden.

Het eerste Politiek Café afgelopen december over de verbinding A8-A9 in Broekpolder toonde aan hoe betrokken inwoners reageren op zaken die dagelijks invloed hebben op hun welzijn. Ook in Beverwijk krijgen bewoners en betrokkenen nu de gelegenheid om actief deel te nemen aan het gesprek over het thema ‘Fijnstof is niet fijn’.

Iedereen is van harte welkom om mee te praten en het hart te luchten over de stand van klimaatzaken in de IJmond.

Inloop: 23 januari vanaf 19.30. Gratis toegang.

0