Studenten Nova College pitchen zorgplan met Hugo Borst

Foto: Nova College

De derdejaars studenten Verzorgende IG van het Nova College Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp hebben donderdagmiddag 31 januari op de locatie in Haarlem hun zorgverbeterplannen gepresenteerd.

Het publiek bestond uit stagebegeleiders, docenten en een vakjury. Hugo Borst verzorgde de inleiding met het verhaal over zijn moeder. Karin Mesman won de publieksprijs met haar plan.

Voor een publiek van 200 studenten, docenten en praktijkopleiders van zorginstellingen voor ouderenzorg en gehandicaptenzorg van 200 mensen las Hugo Borst voor uit zijn boeken over de jaren dat zijn dementerende moeder in een verpleeghuis woonde. Hij lichtte toe wat het belang is van goede verzorgenden en helpenden in de zorg: “Zij maken het verschil en zij moeten hun werk goed kunnen doen.” Borst pleitte voor minder administratieve taken en meer geld voor de werkvloer. Hij stimuleerde de studenten zich vooral te richten op de zorg en het welzijn van de bewoners. Hier speelt het Nova College op in door de nieuwe combinatieopleiding Verzorgende en Maatschappelijke zorg.

Na deze inspirerende inleiding pitchten de studenten ieder hun verbeterplan voor de zorg. Zij moesten als examenopdracht op hun stagebedrijf een voorstel ontwikkelen, waarmee zij denken dat de zorg beter kan. Het publiek kon op de plannen stemmen, waarmee de studenten kans maakten op de publieksprijs. Bbl student Karin Mesman won de publieksprijs voor de beste pitch en presentatie van haar onderzoek waarom het zo belangrijk is om incidenten in de zorg te melden (MIM).

0