De VoorleesBV! Zoekt met spoed voorleesvrijwilligers

Foto: Bibliotheek IJmond Noord

Bibliotheek IJmond Noord start in deze maand met het nieuwe voorleestraject van De VoorleesBV: een voorleesproject voor de jongste inwoners in Beverwijk en Wijk aan Zee.

Het project laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met voorlezen en boekjes. Kinderen met een taalachterstand van 1 tot 4 jaar worden 18 weken lang eenmaal per week thuis voorgelezen door een vrijwilliger. De voorlezer geeft samen met de ouders het voorleesritueel een blijvend plekje in het gezin.

Word voorleesvrijwilliger!
Als voorleesvrijwilliger ga je achttien weken langs bij een gezin. Je doet dit één keer per week op een vaste ochtend of middag. De ouders doen vrijwillig mee en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. Als voorlezer word je speciaal voor dit project getraind en je krijgt een lidmaatschap van de bibliotheek.

Kijk voor meer informatie op VoorleesBV! of neem contact op met medewerker Floor Braber – Tel.: 06 19404663- E-mail: [email protected]